UNICEF, Savaşın Gazzeli Çocuklar Üzerindeki Sonuçları Konusunda Uyardı!

UNICEF, Savaşın Gazzeli Çocuklar Üzerindeki Sonuçları Konusunda Uyardı!

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) sözcüsü James Alder, Gazze Şeridi’nde her gün 100 Filistinli çocuğun şehit olduğunu veya yaralandığını belirterek, savaş durmazsa durum daha da kötüleşeceğeini dedi.

Habere göre James Alder, yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’ndeki sivillerin, özellikle de çocukların, savaşı durdurmamanın ağır bedelini ödediğini söyledi.

Sözlerine şöyle ekledi: “Savaş durdurulursa ve yardımın Gazze Şeridi’ne girmesine izin verilmezse durum daha da kötüleşecektir.”

Geçtiğimiz günlerde Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Merkezi de Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Kamal Adwan Hastanesi’nde bir hafta içinde 4 çocuğun açlık ve yetersiz beslenme nedeniyle öldüğünün bildirildiğini duyurdu. Gazze Şeridi’nde açlıktan ölenlerin sayısını 40’a çıktığı bildirildi.

Ayrıca, Gazze Şeridi’ndeki Filistin Eğitim Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada bu yıl 40.000 öğrencinin sınavlara katılamadığını açıkladığı sırada yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 19 =