Gazze’de Şehit Sayısı 18 Bini Aştı

Gazze’de Şehit Sayısı 18 Bini Aştı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Gazze Sağlık Bakanlığı, 18 binden fazla Filistinlinin şehit olduğuna bildirerek, Siyonist saldırılarda yaralananların sayısının 50 bine ulaştığını duyurdu.

Habere göre Gazze Sağlık Bakanlığı, Pazartesi günü öğleden sonra İsrail rejiminin saldırısı sonucu Gazze’de şehit sayısının 7 Ekim’den bu yana 18 bin 205 kişiye yükseldiğini duyurdu.

Şahab haber ajansı, Filistinli bu örgüte atıfta bulunarak, Siyonist saldırılarda 49 bin 645 kişinin yaralandığını bildirdi. Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü, dün akşam, son 24 saatte 297 Filistinlinin şehit olduğunu, 550’den fazla kişinin de yaralandığını söyledi.

Öte yandan Siyonist ordu dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi’nde savaşın başlangıcından bu yana 425 İsrail askerinin öldürüldüğünü, 1.593 askerin de yaralandığını duyurdu.

Siyonist ordunun açıklamasına göre yaralanan askerlerden 255’inin durumu tehlikeli olup, ordudaki mevcut yaralı sayısı 5 bini aştı.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus bugün yaptığı açıklamada, savaşın başlangıcından bu yana Siyonist rejim tarafından Gazze ve Batı Şeria’daki tıp merkezlerine 449’dan fazla saldırı gerçekleştirildiğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Müdürü, bu merkezlere yönelik yaygın saldırılar nedeniyle sağlık çalışanlarının çalışmasının imkansız hale geldiğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + eighteen =