Suudi Prens Bin Selman’dan İsrail’e ‘müttefik’ mesajı

Suudi Prens Bin Selman’dan İsrail’e ‘müttefik’ mesajı

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman, İsrail konusunda tartışılacak bir itirafta bulundu. Bin Selman, “İsrail’e potansiyel bir müttefik olarak bakıyoruz” dedi.

Muhammed Bin Selman, The Atlantic dergisine konuştu.

Arap Yarımadası’nın en büyük ülkesi Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, ülkesinin İsrail’i düşman olarak görmediğini itiraf etti. Suudi Arabistan resmi haber ajansının (SPA) haberine göre, Bin Selman, Amerikan dergisi The Atlantic’e konuştu.

Bin Selman, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) İsrail ile ilişkilerde izlediği yolu Riyad yönetiminin de izleyip izlemeyeceğini açıklık getirdi. Veliaht Prens, “İsrail’i düşman olarak görmüyoruz. Tam tersi, İsrail’e birçok konuda çıkarlara birlikte ulaşmaya çalışabileceğimiz potansiyel bir müttefik olarak bakıyoruz. Fakat buraya gelmeden önce bazı sorunların çözülmesi gerekiyor.” dedi.İlişkili Haberler Büyükelçi ağlayarak

BAE’NİN KARARLARINI SAVUNDU

Röportajın devamında ise Veliaht Prens, her ülkenin uygun gördüğü adımları atmakta özgür olduğunu ve BAE’nin de uygun gördüğü adımı atma hakkı olduğunu söyledi. Bin Selman, “Bize gelince, İsrailliler ile Filistinliler arasındaki sorunun çözülmesini umuyoruz.” şeklinde konuşarak açıklamasını sürdürdü. 

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, 21 Şubat’ta Almanya’da düzenlenen güvenlik konferansında İsrail’de İbranice yayımlanan Maariv gazetesine konuştu. İsrail ve Filistin arasında “adil bir çözüme ulaşılmasının” Suudi Arabistan’ın İsrail ile diplomatik ilişki kurmasının şartı olduğunu belirtti.

İsrail, 2020’de Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Fas ve Sudan ile ilişkilerini normalleştirmişti.

KAYNAK: Tgrthaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight + 13 =