80 Ülkeden ziyaretçi… Irak’ta “Erbain”den dönüşler başladı

80 Ülkeden ziyaretçi… Irak’ta “Erbain”den dönüşler başladı

Kerbela Valiliği, İmam Hüseyin’in (a.s) şehadeti için düzenlenen Erbain ziyaretine katılmak üzere Irak’a gelen ziyaretçilerin sayısını açıkladı. Milyonlarca ziyaretçinin hiçbir izdiham ve problem yaşanmadan ziyareti tamamlayarak kentten ayrılmaya başladığı belirti.

Irak’ın Kerbela kentinde dünyanın en kabalık töreni, sorunsuz bir şekilde organize edildi.

Kerbela Vali Yardımcısı Ali el-Mayali, bu yıl Erbain ziyareti sırasında 80 ülkeden ziyaretçinin Irak’a giriş yaptığını belirtti. Mayali, hükümetin yanı sıra, mukaddes türbelerin, kafile sahiplerinin ve Kerbela halkının çabalarıyla ziyaretçilere çeşitli hizmetler sağlandığını ifade etti.

Ulaşım, gruplandırma, yemek, konaklama, sağlık, belediye hizmetleri ve iletişim hizmetler İmam Hüseyin (a.s) ziyaretçilerine ücretsiz sunulduğu kaydedildi.  

Ziyaretin bu yıl doruk noktasına ulaştığını belirten Valilik yetkilisi, ulaşım hareketinin kente girip çıkan ziyaretçilerin sayısı ile hemen hemen eşit olduğunu ifade etti. 

İnteraz’da yer alan habere göre Kerbela’ya giriş yapan yabancı ziyaretçilerin tahminen 5 milyona ulaştığını kaydeden yetkili, “Yabancı ziyaretçilerin büyük kısmı, sorunsuz bir akış ile kentten ayrıldı. Ziyaretçilerin oluşturduğu yaya trafiğinin akışı, yüksek çözünürlüklü kameralarla takip edildi” diye konuştu. 

Mayali, yerli ve yabancı toplamda 20 milyonluk ziyaretçiye ev sahipliği yapan Kerbela kentinde su ve elektrik kullanımına aşırı baskı olduğunu belirterek, sadece bu konuda bir aksaklık yaşandığını ifade etti. KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × 5 =