Yemen Halkına Dayatılan Arabistan Zulümü Gün Geçtikçe Büyüyor

Yemen Halkına Dayatılan Arabistan Zulümü Gün Geçtikçe Büyüyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suudi-Amerikan koalisyonunun Yemen’i işgal etmesinden bu yana yaklaşık altı yıl geçti.

Bu askeri saldırı ve kapsamlı kuşatma, bu ülkedeki halk devrimini bozguna uğratmak ve Yemen’den istifa eden Cumhurbaşkanı Abdül Mensur Hadi’yi iktidara getirmek için gerçekleştiriliyor.

Mensur Hadi, Yemen devriminden sonra istifa etti ve Suudi Arabistan’a kaçtı. El Suud’un Arap müttefikleri, halk direnişini ve savaşın etkisizliğini gördükten sonra koalisyondan kademeli olarak çekildi ve bugüne kadar sadece BAE savaştaki askeri varlığını sürdürüyor.

Suudi saldırganlar, Perşembe günü geçim baskısı altında olan Yemen halkına kara, su ve hava yollarını kapatmanın bir parçası olarak 320.000 ton petrol ürünü taşıyan 17 gemi ve yiyecek taşıyan üç gemiyi çaldı.

Suudi koalisyonu, Yemen’deki bu bariz işgal boyunca, ABD ve Siyonist rejimden doğrudan ve dolaylı olarak mali, askeri, siyasi, güvenlik ve istihbarat desteği aldı.

Bu sponsorlukların en sonuncusunda, Siyonist üs I24, ABD’nin F-15 savaş uçaklarını genişletme planıyla bağlantılı olarak Al-Suud ile 10 milyar dolarlık bir anlaşma yaptığını bildirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three + 18 =