Yemenli Yetkili Suudileri ABD Seçimlerinden Ders Çıkarmaya Çağırdı

Yemenli Yetkili Suudileri ABD Seçimlerinden Ders Çıkarmaya Çağırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Devrim Yüksek Komitesi başkanı Muhammed Ali El-Husi, ABD seçimlerinin sonuçlarına atıfta bulunarak, saldırgan ülkelere Yemen halkına yönelik düşmanlığı durdurmalarını tavsiye etti.

Cuma günükü Twittin’de, “Tıpkı ABD seçimlerinde güç gösterisi işe yaramadığı gibi, kuşatma ve askeri saldırıları yıllarca sürdürme konusundaki ısrarınız da işinize yaramayacak,” diye yazdı.

Yemen Yüksek Siyasi Komite Başkanı şöyle devam etti: “Bu nedenle, kuşatmayı kaldırarak Yemen Cumhuriyeti ile etkileşim kurmak ve bu ülkeye yönelik saldırıları durdurmak gerçek barışa açılan kapıdır ve yıllar boyunca vurguladığımız da budur.”

Muhammed Ali el-Husi, ”Çarşamba günü Demokrat başkan adayı Joe Biden’in oylarını ve seçimi kazanma şansını artırırken, bölgedeki ABD’ye bağlı rejimler ABD seçimleri öncesinde kurumuş ve çaresizler.” dedi.

El-Husi, “Ancak ülkelerin bilmesi gereken şey, bu rejimlerin haklarından mahrum bırakılmış iradesinin, savaşlarının devam etmesinin ve Arap ülkelerimizin yeteneklerinin yok edilmesinin ana nedeni olduğudur.” Mevcut gerçekliğin revizyonu, çözümleri kendileri diriltme konusunda güçlü bir iradeye sahip uluslarla başlar.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

5 × 3 =