Walt: İran 545 Çocuğu Ebeveynlerinden Ayırırsaydı Washington Nasıl Tepki Verirdi?

Walt: İran 545 Çocuğu Ebeveynlerinden Ayırırsaydı Washington Nasıl Tepki Verirdi?

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Ünlü bir Amerikan üniversite profesörü ve strateji uzmanı olan “Stephen Walt”, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yüzlerce göçmen çocuğun ebeveynlerinden ayrılmasıyla ilgili haberlere cevaben bu konuyu şiddetle eleştirdi.

Walt, Twitter hesabına şunları yazdı: “İran 545 çocuğu ebeveynlerinden ayırırsa ve aile üyelerinin yeniden birleşmesine izin vermezse ve liderleri bunun iyi bir şey olduğunu söylerse, Mike Pompeo buna tereddüt etmeden (ABD Dışişleri Bakanı) defalarca kınardı ve Patronu (Donald Trump) da bunu yapardı.” Twitin’in Sonunda “Bu benim Amerikam değil” etiketini kullandı.

Donald Trump, 2018’de güney sınırındaki birçok aileyi çocuklarından ayıran bir “sıfır tolerans” göç karşıtı politika uygulamaya başladı.

Ayrıca, NBC News geçtiğimiz günlerde, Trump yönetimi tarafından ayrılan göçmen aileleri tespit etmek için bir federal yargıç tarafından atanan avukatların henüz 545 çocuğun ebeveynlerini bulamadıklarını ve ailelerin yaklaşık üçte ikisinin o zamandan beri ayrıldığını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

3 × one =