2700 akademisyenin Emir Abdullahiyan’a Gazze konulu mektubu

2700 akademisyenin Emir Abdullahiyan’a Gazze konulu mektubu

Ülkenin üniversitelerinden bir grup besici akademisyen, Dışişleri Bakanı’na yazdığı bir mektupta, bu bakanlıktan Siyonist rejimin barbarca kan dökülmesini ve vahşi soykırımını sona erdirmek için ellerinden geleni yapmasını istedi.

Ülke üniversitelerinden bir grup Besici profesörü, Siyonist rejimin Gazze halkına karşı işlediği cinayetleri takiben Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’a  yazdığı açık mektupta şunları duyurdu:

“Çocuk katili Siyonist rejime yardım göndererek kötü doğasını ortaya koyan ikiyüzlü hükümetler ile suskunluk ve aşağılama uygulayan karaktersiz hükümetlerin de şerefi zedelendi ve tek kelimeyle batı medeniyetinin gerçek yüzü, batılı insan hakları ve liberalizm felsefesindeki demokrasi gerçeği ortaya çıktı.”

İran üniversitelerin Besici profesörleri bu mektupta şunu ekledi:

“Bu şerefsiz cephenin önünde pek çok millet, hükümet ve grup kendi onurlarını kazanarak yüzü ak çıktı. Amerikan havan bombaları altında aç ve susuz kalan Gazzeli kadın ve çocuklar, onurlarını korumak için sevdiklerini şehit verdiler.

Bu mektupta şunlar da vurgulanıyor:

“Lübnan Hizbullah’ının yiğitleri cesurca cihatçı grupların yanı sıra Siyonist savaş makinesine de ağır darbeler indirdi. Irak direniş grupları ve bölgedeki diğer direniş grupları ise cinayetkar Amerikan bölgesindeki zulüm ve suçun kökeninin askeri temellerine akıllıca saldırdı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × one =