1967’den Bu Yana Siyonistler Tarafından Bir Milyon Filistinli Gözaltına Alındı

1967’den Bu Yana Siyonistler Tarafından Bir Milyon Filistinli Gözaltına Alındı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Filistin Tutsaklar ve Özgürlükler Örgütü, Siyonist işgalcilerin 1967’den bu yana 50.000’i çocuk ve 17.000’den fazlası kadın olmak üzere bir milyon Filistinliyi gözaltına aldığını duyurdu.

Örgüt tarafından bugün yapılan açıklamaya göre, işgalciler 1967’den bu yana Filistinlilere yönelik gözaltılarını artırdı ve her geçen gün daha fazla tutukluyu gözaltına alıyor.

Filistin Kurtuluş Örgütü, 1967’den bu yana İsrail cezaevlerinde 73’ü işkence, 71’i tıbbi ihmal ve 82’si işgal kuvvetleri tarafından doğrudan ateşe olmak üzere 226 Filistinli tutuklunun öldürüldüğünü ve şehit olduklarını da sözlerine ekledi.

Örgüt, yüzlerce Filistinli’nin serbest bırakıldıktan kısa bir süre sonra şiddetli işkence ve tıbbi ihmal nedeniyle şehit olduğunu ve çok daha fazlasının zihinsel ve fiziksel sorunlar yaşadığını da sözlerine ekledi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), uluslararası toplumu sessizliğini kırmaya ve Filistinlilerin devam eden suç ve tutukluluklarına son vermek için uluslararası hukuka uygun olarak derhal harekete geçmeye çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

20 − 17 =