19 YILLIK ESARETİN ARDINDAN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞAN FİLİSTİNLİ (video ve resim)

19 YILLIK ESARETİN ARDINDAN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞAN FİLİSTİNLİ (video ve resim)

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Siyonist yetkililer, Tel Aviv hapishanesinde 19 yıl kaldıktan sonra bir Filistinli tutukluyu serbest bıraktı.

Özgür Filistinli Mecdi El-Kubeys, Tel Aviv hapishanesinde 19 yıl yattıktan sonra Perşembe (dün) serbest bırakıldı.

filistinli 19 yıl esaret altında tutulduktan sonra serbest bırakıldı + fotoğraf ve videolar

Eİşgal güçleri Mecdi El-Kubeysi’yi 7 Kasım 2002’de ailesinin Ramallah bölgesindeki Abovin kasabasında evine baskın düzenleyerek gözaltına almıştı. ve iki ay boyunca en ağır işkenceye maruz kaldı. Bu süre zarfında, gözaltı merkezinin ve bir avukatın dışındaki alana erişimi yoktu ve Macdi’nin ailesi yıllarca onu ziyaret etmekten men edilmişti. Bundan sonra, Siyonist rejimin mahkeme salonu, Filistinli esir, İzzeddin El-Kassam Tugayları üyesi olmak ve Ramallah yakınlarında Yahudi yerleşimcilerin araçlarına ateş açmakla suçlanarak 19 yıl hapse mahkum edildi.

Esir Mecdi El-Kuveysi’nin gözaltına alınmadan önce Birzeit Üniversitesi’nde bilgisayar mühendisliği okuduğu fakat işgal yönetiminin aynı universitede uzaktan eğitim yoluyla universite eğitimini tamamlamasını engellediği, daha sonra Kudüs Açık Universitesi’nde okumasına izin verdiği ve yıllarca ailesinin ziyaretinden mahrum bıraktığı belirtildi. İşgal mahkemesinin zalim kararına ve işgalcilerin işkencelerine rağmen azmi ve iradesi kırılmayan Filistinli esirin 2008 yılında cezaevinde dokuz ayda Kur’an-ı Kerim’i ezberlediği ve bazıları marş olarak söylenen birçok şiir yazdığı ifade edildi.

Kassam Tugayı şair 19 yıllık esaretin ardından özgürlüğüne kavuştu

Filistin esirler i̇şleri konseyi’nin (Filistin kurtuluş örgütü’ne bağlı) son rakamlarına göre, Siyonist rejimin hapishanelerinde temel haklarının ağır ihlallerine maruz kalan 4 bin 850 mahkum bulunuyor. Mahkumlar arasında 43 kadın ve 225 çocuk da bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

14 − 1 =