Yemen ve Irak Direnişinden Ortak Askeri Operasyon

Yemen ve Irak Direnişinden Ortak Askeri Operasyon

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ensarullah direniş hareketi, işgal altındaki toprakların güneyinde yer alan Eilat’ta hayati bir hedefe yönelik saldırı için Irak’taki İslami direnişle ortak operasyon gerçekleştirileceğini duyurdu.

Habere göre ,Yemen direniş hareketi Ensarullah’ın Yemen’deki sözcüsü Yahya Serii, Irak direniş güçleriyle ortak askeri hedeflerini anlatan bir paylaşım yaparak, Irak’taki Umm al-Rasharash’ta hayati bir hedefi hedef aldıklarını söyledi. İşgal altındaki Filistin’in güneyindeki Eilat bölgesi, çok sayıda insansız hava aracıyla gerçekleştirildi. Operasyon başarıyla amacına ulaştığı bildirildi.

Serii şunları ekledi: Yemen direnişinin silahlı kuvvetleri, Siyonist işgalin saldırganlığı sona erene ve Gazze Şeridi’nde Filistin halkına yönelik ablukanın kaldırılmasına kadar Irak İslami direnişiyle ortak askeri operasyonlarına devam edeceğini duyurdu.

Öte yandan Irak İslami direnişi de bu ortak operasyonun sorumluluğunu üstlenerek işgale direnme, direnişi ve savunmasız Filistin halkını destekleme ve Siyonist işgalcilerin aralarında çocukların da bulunduğu sivillere karşı işlediği suçlara yanıt verme yönündeki yaklaşımını sürdürdüğü bildirildi.

Yemen Ensarullah sözcüsünün, işgal altındaki Hayfa’da Irak’taki İslami direnişle ortak bir operasyon gerçekleştirileceğini duyurduğunu da belirtmek gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

three × one =