Hizbullah, Komutanın Suikastına Karşı 100 Füzeyle Tepki Verdi

Hizbullah, Komutanın Suikastına Karşı 100 Füzeyle Tepki Verdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan direnişi, Siyonist rejimin ülkenin güneyine saldırısına ve Hizbullah liderlerinden birinin suikastına füze yağmuruyla karşılık verdi.

Habere göre, Siyonist rejimin dün Lübnan’ın güneyinde yer alan Tire kentindeki El-Hoş bölgesine saldırısı ve direniş güçleri Hizbullah’ın liderlerinden birinin öldürülmesine tepki olarak, Bu saldırıdan saatler sonra kışlaları, karargahları Katyuşa, Flaq ve Barkan füzeleriyle art arda yaylım ateşiyle bombaladılar ve işgal altındaki Filistin’in kuzeyinde işgal edilen yerleri ve işgal altındaki Golan’ı hedef aldılar.

Lübnan İslami Direnişi, Siyonist rejimin drone saldırısının ardından dün akşam Hizbullah’ın Aziz birliğinin komutanı Muhammed Nameh Nasır’ın Lübnan’ın güneyindeki Kudüs’e giden yol olan Hadada bölgesinde şehit edildiğini duyurdu.

Lübnan basınında çıkan haberlere göre, İsrail’in Lübnan’ın güneyindeki Tire kentinde bir araca düzenlediği drone saldırısı sonucu Hizbullah komutanı ve arkadaşları şehit oldu.

Bu hareketin komutanının suikastına tepki olarak gerçekleştirilen Hizbullah’ın yaygın ve benzeri görülmemiş roket saldırısında işgalciler, roketlerin hedefi vurduktan sonra patladığını ve yangına neden olduğunu itiraf etti.

Bu saldırıda Lübnan direnişi, Nafah kışlasındaki 210. Golan Tümeni karargâhını ve işgal altındaki Golan’daki Kila kışlasındaki hava ve füze savunma karargâhını ve ayrıca işgal altındaki 769. Tugay karargâhını 100 Katyuşa füzesiyle bombaladı. Filistin’in kuzeyindeki Kiryat Şemoneh kışlası Falak füzeleriyle hedef alındı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight + ten =