Ayetullah Hamanei: 13 Aban Kötülüğün Ve ABD’nin Yenilgisinin Vücut Bulmuş Halidir

Ayetullah Hamanei: 13 Aban Kötülüğün Ve ABD’nin Yenilgisinin Vücut Bulmuş Halidir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, 13 Aban (2 Kasım) “Dünya İstikbarıyla Mücadele ve Öğrenci Günü” münasebetiyle bu sabah İmam Humeyni (r.a) Hüseyniyesinde üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei,’nin konuşmasının önemli başlıkları şöyledir:

Aban ayının 13’ü (2 Kasım) tarihi bir gün, deneyim ve öğrenme günüdür. 13 Aban, hem Amerika’nın kötülüğünün hem de Amerika’nın darbe alıp mağlup edilmesinin vücut bulmuş halidir.

13 Aban (2 Kasım) tarihi bir gündür, bugün hem tarihidir hem de öğretici bir gündür.

Bugün tarihi bir gündür, yani bugünde tarihte kalıcı olacak olaylar yaşanmıştır ve bu olaylar asla unutulamaz ve unutulmamalıdır.

Bugün öğretici bir gündür. Çünkü bugünde yaşanan olaylardan dolayı bazı tepkiler meydana gelmiştir ve bu tepkiler bizim, ülkenin, hayatınızın ve milletinizin geleceği için bir derstir. Bu tecrübeleri kullanın. Gelecek sizindir. Bugün, Amerika’nın kötülüğünün vücut bulmuş halidir. Amerika’nın darbe yemesinin ve Amerika’nın yenilgisinin vücut bulmuş halidir. Yani Amerika’nın dokunulmaz bir güç olduğunu düşünenler vardı ama bugün yaşananlara bakarsak bunun böyle olmadığı ve tamamen savunmasız olduğu ortaya çıkmaktadır.

Bir dönem, eğitim bakanlığına casus yuvası belgelerinin içeriğini ders kitaplarına dâhil etmelerini söyledim ama maalesef yapmadılar. Bunlar, Amerikalıların İran’da bulundukları süre içinde yani yaklaşık 28-29 yıl içinde İran’da ne yaptıklarını, hangi komploları, hangi ihanetleri gerçekleştirdiklerini göstermektedir.

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta bulunmaktadır. Casusuluk yuvası dedikleri (ki öyleydi de zaten) Amerika büyükelçiliğine düzenlenen saldırıyı, Amerikalılar açıklamalarında, reklamlarında, röportajlarında, cumhurbaşkanlığım döneminde New York’a yaptığım ziyarette benimle yaptıkları röportajda, İran halkı ile ABD arasındaki mücadelenin başlangıcı olarak adlandırıyorlar. Amerikalıların İran halkının karşısında durmasının sebebinin büyükelçilikte yapılan o hareket olduğunu söylüyorlar. Yani “Büyükelçiliğimize saldırdınız ve sizinle aramızda münakaşa oldu, kavga ve düşmanlık oldu” diyorlar ama yalan söylüyorlar, sorun bu değil.

İran ve Amerika halkı arasındaki mücadelenin başlangıcı 19 Ağustos 1953’tür. 19 Ağustos’ta ulusal bir hükümet iş başındaydı, Musaddık’ın hükümeti ulusal bir hükümetti. Batılılarla sorunu da sadece petrol sorunuydu. O ne Hüccetü’l İslam’dı ne de İslamcılık iddiasında bulunuyordu, bu sadece bir petrol meselesiydi. Petrol İngilizlerin elindeydi. O da petrolün bizim elimizde olması gerektiğini söyledi, tek suçu buydu. Amerikalılar oturdular ve Musaddık’a karşı komplo kurdular ve bir darbe yarattılar. Çok acayip ve garip bir darbeydi. Amerikalılar konusunda iyimser olan, onlara güvenen ve hatta onları seven Musaddık, Amerikan hükümetinin İngilizlere karşı kendisini destekleyeceğini düşündü. Ama onlar Musaddık’ı sırtından bıçakladılar. Musaddık’ı ve çevresini ve herkesi tutukladılar. Bazıları daha sonra idam edildi, bazıları yıllarca hapis yattı.

İran milleti ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ihtilaf 19 Ağustos 1953’e dayanıyor. Neden halk tarafından seçilmiş bir ulusal hükümete darbe yapıp onu devirdiniz? İngilizlerin pençesinden kurtardığı petrolü İngiltere’nin, Amerika’nın ve bazı hükümetlerin olduğu bir konsorsiyuma verdiniz.

Amerikalılarla savaşımız o günden itibaren başladı. Şimdi Amerikalı politikacılar ikiyüzlü ve utanmazca İran milletini desteklediklerini söylüyorlar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine − 8 =