Mahmut Abbas İsrail ile Anlaştı İslami Cihad Abbas’a Tepki Gösterdi

Mahmut Abbas İsrail ile Anlaştı İslami Cihad Abbas’a Tepki Gösterdi

İslami Cihad: Abbbas’ın Amerikan projelerine tepkisi normalleşmeye hizmet ediyor.

Ramallah’ta bulunan Abbas yönetimi yasadışı yerleşim yerlerinin kınanması kararından Abd ile görüştükten sonra vazgeçti. Bu karara yorum yapan İslami Cihad herketi Abbas’ın bu kararla ABD’ye boyun eğdiğini belirtti.

İslami Cihad Kurtuluş Örgütü ve Filistin Yönetimi’nin Amerikan baskısına tepkisinin, işgal hükümetinin genişletmeye çalıştığı normalleşme gündemlerine ve projelerine hizmet ettiğine işaret etti.

Pazartesi günü, İbrani Kanalı 12, Filistin Yönetimi ile İsrail arasında yer alan ve Abbas yönetiminin İsrail’in “kolaylaştırmaları” karşılığında yerleşimleri kınamak için Güvenlik Konseyi’ne gitmekten vaz geçmesini şart koşan mutabakat imzalandı.

Amerikan arabuluculuğuyla varılan mutabakata göre, otoriteye gümrük kolaylıkları verilmesi, yetkilileriyle Mescid-i Aksa’daki durumla ilgili periyodik toplantılar yapılması ve gerginliğin azaltılması için adımlar atılması da kararlaştırıldı.

Siyonist “Walla” internet sitesinin siyasi muhabiri Barak Ravid, 20 Şubat 2023 Pazartesi akşamı, işgal hükümetinin başbakanı Binyamin Netanyahu’nun ofisi ile Abbas’ın ofisi arasında gizli bir iletişim kanalının varlığını ortaya çıkardı.

Muhabir, bir aydan fazla süren temasların, tırmanışın önlenmesine yönelik ortak çabalar üzerinde yoğunlaştığını ve iki taraf arasındaki farklılıkların giderilmesine yönelik mesajların iletildiğini belirtti.

KAYNAK : TEVHİDHABER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eleven − one =