12. St. Petersburg Güvenlik Zirvesi İran’ın Katılımı İle Düzenleniyor

12. St. Petersburg Güvenlik Zirvesi İran’ın Katılımı İle Düzenleniyor


Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Ekber Ahmadian, üst düzey bir güvenlik heyetinin başında bulunan Rusya Federasyonu Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolai Patrushev’in 12. Uluslararası Güvenlik Konseyi Toplantısı’na katılma daveti üzerine Güvenlik İşlerinden Sorumlu Üst Düzey Yetkililer ve Üye Ülkelerin Ulusal Güvenlik Konseyleri Sekreterleri Toplantısı BRICS, Rusya’nın St. Petersburg kentine hareket edecekler.

Bu yıl İran’ın J.A. adına bu önemli toplantıya katılması, özellikle Sadeq operasyonu sonrası bölgesel gelişmeler açısından oldukça önemli. Bu bağlamda Devrimci Cephe medyasının bu ziyaretin kamuoyu açısından oldukça etkili olacaktır.

Bu toplantıda ele alınacak konu başlıkları :

  1. İran İslam Cumhuriyeti’nin bölgedeki terörle mücadeleye yönelik yeni bir güvenlik ve savunma girişimindeki varlığının açıklanması
  2. Münih güvenlik zirvesinin önünde St. Petersburg güvenlik zirvesinin vurgulanması
  3. Zirvenin önemini gösteren 5 kıtadan 110 ülkenin varlığına vurgu yapılması.
  4. Sayın Ahmadian’ın, aralarında Hindistan, Brezilya, Suriye, Irak’ın da bulunduğu bazı ülkelerin yetkilileriyle ve İran’ın önemli konulardaki görüşlerini duymakla ilgilenen diğer ülkelerin yetkilileriyle yaptığı ikili görüşmelere atıfta bulunulması.
  5. Çeşitli gelişmelerde İran’ın doğusuna bakmanın yolu ve özellikle Gazze örneğinde Batı ile Amerika’nın hedefleriyle yüzleşmenin gerekliliğine vurgu.
  6. Gerçek Vaat Harekatı sonrasında yeni bölgesel koşulların ve İran’ın otorite ve yeteneklerinin ortaya çıkışının açıklanması.
  7. Konferanslar ve yan paneller ekseninde İran İslam Cumhuriyeti’ni ilgilendiren konuların varlığı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 5 =