Irak’taki Ensarullah Temsilcisi: Yemen Halkı İmam Hüseyin’i(a.s) Örnek Alarak Zorluklara Katlanıyor

Irak’taki Ensarullah Temsilcisi: Yemen Halkı İmam Hüseyin’i(a.s) Örnek Alarak Zorluklara Katlanıyor

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen’in Irak’taki Ensarullah hareketinin bir temsilcisi şunları söyledi: Yemenliler, İmam el-Hüseyin’in (a.s.) baskı gören bir rüyadaki cihadından ilham alıyorlar. Aksi takdirde Yemenliler, Seyyid el-Şuhada’yi örnek almadan bu zorluklara tahammül edemezlerdi.

Fars Haber Ajansı’nın Hac ve Hac Muhabiri’ne göre, Erbain döneminde pozisyonun artık bir anlamı yok. Herkes Hz. Hüseyin (a.s.) sevgisini Erbain’nın ziyaretçilerine sunar. Kerbela şehri çevresindeki çadırların birine gittik. Çadırın sahibi, Hz.Hüseyn’in ziyaretçilerine evine getirmek için Seyyid el-Şuheda (a.s.) türbesinin yakınına gittiğinde, onlara hizmet ederdi.

Bu arada, Yemen’in Irak’taki Ensarullah hareketinin bir temsilcisi olan Muhammed Ahmed el-Kabali de oradaydı ve Erbain ziyaretçileri için yer ayarlamakla meşguldü. Kendisiyle Erbain’in durumunu ve bugünlerde birçok sorunla karşı karşıya olan Yemen halkının sıkıntılarını, bu ülke halkının Eba Adullah’a (a.s) olan iradesini ve Erbain törenine nasıl katıldıklarını öğrenmek için konuştuk.

Çok az Yemenli Erbain yürüyüşüne katılıyor

Yemen’in Irak’taki Ensarullah hareketinin temsilcisi Muhammed Ahmed el-Kalbi, Fars Haber Ajansı’nın Hac ve Hac Muhabiri ile yaptığı röportajda şunları söyledi: “En Büyük Peygamber’in (s.a.v.) Ehl-i Beyt’ini (a.s) ve Hz. Hüseyin’e (a.s) uygulanan trajedileri anmak için Erbain yürüyüşüne katıldık. Biz buradayız ve Ehl-i Beyt (a.s)’e olan sevgimizi ifade etmek ve onların dostlarının dostu ve düşmanlarının düşmanı olduğumuzu söylemek istiyoruz.

Hz.Hüseyin (a.s.) için Yemen halkının yaşadığı zorluklara işaret eden Ruhani, Yemen’den sınırlı sayıda uçağın Ürdün’e uçma imkanına sahip olduğunu ve Necef’e bu uçuşların hastalar ve özel kişiler için olduğunu ve Yemen’den hacca gitmelerine izin vermediğini öğrendiğini sözlerine ekledi.

Yemenliler, Seyyid el-Şuhada’yı örnek almadan zorluklara katlanamazlardı.

El-Kalbi, İmam Ali (a.s)’ın Yemen’de bulunmasından bu yana Hz. Peygamber’in (s.a.v.) Ehl-i Beyt (a.s)’ının sevgisini Yemen halkının kalbine kazıdığını belirtmiştir: Yemenliler, Hz.Hüseyin’in (a.s.) zulümlü bir rüyada cihat ve kurban edilmesinden ilham almaktadır. Aksi takdirde Yemenliler, Seyyid el-Şuhedayı örnek almadan bu zorluklara tahammül edemezlerdi.

Erbain sadece Şiilere ve Müslümanlara özgü değildir

Erba’in’in sadece Şiilere ve hatta Müslümanlara mahsus olmadığına dikkat çekerek, şöyle devam etti: “Arba’in, Ehl-i Beyt’i (a.s.) seven herkese aittir. Bu sebeple Hz. Peygamber (s.a.v.) ve Ehl-i Beyt (a.s.) geleneğinin her yerde olduğunu görüyoruz.

Milyonlarca Erbain hacısının varlığı, Müslümanların Hz. Hüseyin’i (a.s.) tanıdıklarını göstermektedir.

Yemen’in Irak’taki Ensarullah hareketinin temsilcisi, Ehl-i Beyt (a.s) sevgisini kabul etmeyen Müslümanların dinlerinden şüphe etmeleri gerektiğine inandığımızı belirterek, Erba’in Hz.Hüseyn’in ziyarete gelen milyonlarca ziyaretçi adayının önemli bir mesajı olduğunu ve milyonların varlığının Müslümanların İmam Hüseyin (a.s) ve onun yöntemini ve Ehl-i Beyt’i (a) tanıdığını gösterdiğini belirtti.

Müslümanların tek birliği İmam el-Hüseyin’in bayrağı altında kurulur (a.s.)

Dolayısıyla Müslümanların birliğini ararsak, İmam Hüseyin’in (a.s) amaçlarından, zulüm ve zulüm sevgisinden başka bir yol yoktur. Sonunda, bu yürüyüşe katılabilmemiz için başarılı olduğunuz için size teşekkür ediyorum ve Tanrı’ya şükrediyorum.

Hac ile Fars Haber Ajansı’nın Hac Muhabiri ile Yemen’in Irak’taki Ensarullah hareketinin temsilcisi Muhammed Ahmed el-Kabali arasındaki röportaj şöyle:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

six + 8 =