İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplanıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı olağanüstü toplanıyor

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Filistin’deki durumu ve Siyonist rejimin İslami kutsallara yönelik ihlallerini ele almak için Pazartesi günü olağanüstü toplanıyor.

IRNA’da yer alan habere göre; Endonezya’nın talebi üzerine işgal altındaki topraklarda yaşanan son gelişmeleri incelemek amacıyla İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) olağanüstü toplantı kararı alındığı duyuruldu. Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde gerçekleştirilecek toplantıda ırkçı İsrail’in artan saldırıları masaya yatırılıacak.

Arap Birliği de Perşembe günü, Siyonist rejimin işgal altındaki topraklarda, özellikle Kudüs’te, Mescid-i Aksa’ya yönelik baskıcı eylemlerini ve kutsal Kudüs’e saygısızlığı kınadı.

Kudüs ve Mescid-i Aksa, 15 Nisan Cuma gününden bu yana Siyonist milislerle Filistinli ibadet edenler arasında son bir yıl içerisindeki en kötü çatışmalara tanık oluyor. Bugüne kadar çatışmalarda en az 200 Filistinli yaralandı ve 450’den fazla kişi gözaltına alındı. Dünya kamuoyu olaylara sessiz kalırken, İslam dünyasında da sessizlik hakim.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eighteen + nine =