100 Hahamı İsrail’i ”Apartheid Devlet” Olmakla Adlandırdı

100 Hahamı İsrail’i ”Apartheid Devlet” Olmakla Adlandırdı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu haber göre; Yüz Haham İsraili, imzaladıkları bildiride, Siyonist Devleti apartheid olmak ve Filistinlilere karşı suç işlemekle suçladı ve Amerikan Yahudi toplumunu bu rejime bağış yapmamaya çağırdı.

Resmi Filistin haber ajansı Wafa, Bildirinin imzalanıp dağıtılmasının, Durban Irkçılığa Karşı Deklarasyonu’nun 20. yıldönümü münasebetiyle BM toplantısına denk geldiğini söyledi.

Bildiride, İsrail’i Kudüs ve Filistin topraklarında yıllardır tekrarlanan korkunç görüntüler yaratmakla suçluyor. Dilekçede şunlar yazıyor: “Kutsal Toprakların sokaklarında kan var, Kudüs tepelerinde ateşler yanıyor, Gazze’de binalar ateşe veriliyor, Hayfa ve Hayfa sokaklarında şiddet artıyor, zihnin yeni görüntüleri ortaya çıkıyor. Bizi bunaltıyor ve her yeni haksızlıkla tekrar tekrar üzülüyoruz. ”

Bildiride, “Amerikan Yahudi kurumlarının çifte standardına” karşı uyarıda bulundu ve Amerikan Yahudi kurumlarının her zaman şu soruyu sorduğunu kaydetti: “Yahudilere karşı ırkçı şiddete nasıl karşı koyarız?” “Ancak bu kurumların çoğu, İsrail’in Filistin’deki gücü kötüye kullanması ve ırkçı şiddete karşı sessiz kalıyor, çünkü Yahudi kurumları İsrail ordusu ve polisinin Filistinlilere karşı günlük olarak maruz kaldığı aşağılamayı görmezden geliyor.”

Bildiride, “Amerikan Yahudileri olarak kurumlarımız, dayanılmaz bir gerçekliği sürdürmek için Amerikan Yahudi kurumları tarafından finanse edilen İsrail vahşeti gerçeğinden çok uzak hayali bir gelecekten bahsediyor” deniyor.

Filistin topraklarında insan haklarının şiddetle bastırılması ve apartheid’in yaratılması. Bununla başa çıkma zamanı geldi. İsrail’in sınırları kontrol eden ve evlerin, okulların ve Filistinlilerin hayatlarının kaybından sorumlu bir ordusu olduğunu gördüğümüzde artık cahil kalamayız.

Bildiri, Amerikan Yahudi kurumlarının liderlerini “barışın nedenini abartmakla” suçladı. Vatandaşlar ve İsrail’in en büyük hayırseveri olarak konumumuzu, fonların adil bir şekilde yeniden düzenlenmesi ve yönlendirilmesi için lobi yapmak için kullanabiliriz, bunu yapanlardan ziyade Filistin topraklarında barışçıl ve adil bir geleceği teşvik edebiliriz

Bu bildiri, Kongre’deki bir dizi Demokrat Parti üyesinin İsrail’in Demir Kubbe füze savunma sistemlerinde kullanılan müdahale birimlerini finanse etmek için 1 milyar dolar sağlamasına yardımcı olacak bir yasa tasarısının geçişini engellemesinin ardından geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 + 20 =