Yeni İran anti-kanser ilacı

Yeni İran anti-kanser ilacı

İranlı bilgi tabanlı bir şirket, kanser hastalarının ömrünü uzatan yeni nesil hedefe yönelik kanser tedavisi ilaçlarına imza attı.

İranlı bilgi tabanlı bir şirketin iş geliştirme müdürü “Ali Agacani”, bu yıl bir İngiliz şirketinin tekelinde olan çok yeni nesil antikor ilaçlarına ulaştıklarını söyledi.
Parstoday’in haberine göre bu İranlı bilgi tabanlı şirket, Conjugates Drug Antibody teknolojisiyle kanser karşıtı ilaçlar üretmeyi başardı.
Bu teknoloji, ilacı kanserli dokuya hedefe yönelik bir şekilde iletir ve doktora immünoterapi ve kemoterapi kombinasyonunu tek bir ilaç şeklinde sunar.
Agacani şunları ekledi: 
“Bu ilaca “Tedrox” adı verilmektedir ve meme kanseri ve bazı mide-bağırsak kanserlerinde kullanılmaktadır. Bu ilaç kanser hastalarının ömrünü birkaç kat uzatabiliyor ve tedavi hedefe yönelik olduğu için vücuda daha düşük bir doz enjekte ediliyor, bu da kanser ilaçlarının saç dökülmesi veya kilo kaybı gibi yaygın yan etkilerine sahip olmadığımız ve sonuçta daha yüksek etkinlik göreceğimiz anlamına geliyor.”
Bu ilacın kanserin geri dönüşünü önemli ölçüde önleyebileceğini belirterek Agacani, “Şu anda bu ilacın seri üretimi aşamasındayız ve fiyatı yabancı markasının fiyatının yüzde 10’undan daha az. Bu ilacın yurt dışı numunesinin fiyatı 3 bin dolar, biz 200 dolara sunuyoruz. “diye ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

4 × four =