Yemen: İsrail, Sınırlı Bir Ömre Sahip Hayali Bir Rejimdir

Yemen: İsrail, Sınırlı Bir Ömre Sahip Hayali Bir Rejimdir

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Başbakanı Abdul Aziz bin Hebtur, bu ülkedeki devrimin, hegemonyanın reddedilmesi ve sömürgecilerin ve onların paralı askerlerinin zulmünden kaynaklandığını vurguladı.

El-Masire’ye konuşan Ben Hebtur, “Geçmişteki İngiliz paralı askerlerinin kaderi bugünün paralı askerlerini bekliyor. Yemen halkı her türlü tayıncı veya paralı askeri cezalandıracaktır.” dedi.

BAE’nin ABD ve İngiltere’nin bir aracı olduğunu ve El-Mehra’daki İngiliz varlığının Suudi Arabistan’ın petrol boru hattındaki çıkarlarını güvence altına almak olduğunu da sözlerine ekledi.

Londra’nın Umman’ın batı sınırına ulaşma ve onu Yemen’den ayırma çabalarına değinen Bin Hebtur, BAE’nin coğrafi çıkarlarını, Suudi Arabistan’ın ise Yemen’de uzun vadeli ekonomik planlarını sürdürdüğünü söyledi.

Yemen Başbakanı, Arap Yarımadası’ndaki mevcut coğrafi bölünmelerin ve bazı Arap milislerin Siyonist projeyi desteklediğini ve BAE’nin Sokotra adasının işgalinin de bu projeye hizmet edeceğini kaydetti.

Ayrıca, Amerikalıların Sanaa’yı sembolik olarak da olsa teslim etmek için insan hakları meselelerini askeri meselelerle takas etme niyetinde olduklarını söyledi.

Yemenli yetkili, Siyonist rejimin sınırlı bir ömre sahip hayali bir rejim olduğunu vurgulayarak, zayıf Arap ülkelerindeki felaketin sadece rejimlerini sürdürmek için Siyonist rejime teslim olmaları olduğunu, ancak ilişkilerin normalleşmesinin de onlara fayda vermeyeceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one + three =