Yemen: Acı verici saldırılar düzenlemeye hazırız

Yemen: Acı verici saldırılar düzenlemeye hazırız

Yemen, İsrail işgali altındaki toprakların derinliklerinde ‘acı verici darbe’ vurmaya hazır olduğunu açıkladı.

Yemen, İsrail rejiminin Filistin halkına ve diğer bölge ülkelerine yönelik devam eden saldırılarına karşılık olarak işgal altındaki Filistin topraklarının derinliklerinde yer alan hedeflere yönelik daha fazla saldırı gerçekleştirme sözü verdi.

Yemen Savunma Bakanı Tümgeneral Muhammed el-Atifi, kendisinin başkanlık ettiği, genelkurmay başkanı ve yardımcısı, askeri kuvvet ve bölge komutanları ile Yemen Silahlı Kuvvetleri’nden bir dizi üst düzey subayın katıldığı genişletilmiş bir askeri toplantının ardından İsrail’e verilecek yanıtla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Yemen Savunma Bakanı Tümgeneral Muhammed el-Atifi pazar günü yaptığı açıklamada, “Yemen Silahlı Kuvvetleri, tüm oluşumlarıyla, Siyonist varlığın derinliklerine acı verici saldırılar düzenlemeye en üst düzeyde hazırdır” dedi.

Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, Siyonist düşmanın bölgeye ve Yemen’e dayattığı zorluklarla ilgili uygun ve etkili yöntemleri belirlemek için katı ve kesin direktifler aldığını belirten el-Atifi şunları söyledi: “Siyonist varlık, bizden sadece güç ve sertlik bulacak ve vatanın egemenliğini ihlal etme ve Hudeyde’de sivil hedefleri hedef alma konusundaki ısrarına karşılık olarak ağır bir bedel ödeyecek.”

“Askeri karar alma süreci tüm askeri belirleyicileri incelemiş ve Siyonist düşmanın zayıflıklarını dikkatle analiz etmiştir” diye ekledi.

El-Atifi şöyle devam etti: “Siyonist hedef bankasındaki en önemli noktalar dikkatli ve hassas bir şekilde tespit edilmiş, derin bilgi ve istihbarat analizine tabi tutulmuştur.”

Rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik soykırım savaşını başlattığı 7 Ekim’den bu yana Yemen güçleri işgal altındaki topraklara yönelik çok sayıda Filistin yanlısı saldırı gerçekleşti.

Yemen ayrıca, rejimi Gazze’ye eş zamanlı olarak uyguladığı askeri saldırıyı ve kuşatmayı durdurmaya zorlamak için İsrail gemilerini ve işgal altındaki topraklara doğru giden ya da topraklardan uzaklaşan gemileri hedef alıyor.

Güçlerin hazırlıklı olduğunu bir kez daha vurgulayan el-Atifi, “doğru ve hassas saldırılar gerçekleştirecek yetenek ve araçlara sahip olduklarını” söyledi.

Ayrıca, Yemenli güçlerin ve bölgesel Direniş Ekseni’nin diğer bileşenlerinin, rejimin üst düzey direnişçilere yönelik suikastlarına güçlü bir şekilde karşılık vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Geçtiğimiz ayın sonlarında gerçekleşen suikastlar sonucunda Filistin direniş hareketi Hamas’ın eski Siyasi Büro Şefi İsmail Heniye ve Lübnan direniş hareketi Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şukur şehit edilmişti.

El-Atifi açıklamasında şu hususu vurguladı: “Herkese, Devrim Lideri’nin de vurguladığı gibi, Cihad ve Direniş ekseninin Siyonist düşmanın suçlarına vereceği yanıtın kaçınılmaz olduğunu ve bunun stratejik ve kesin bir yanıt olacağını temin ediyoruz.”

Açıklamasının sonunda, İsrail rejimini desteklemek için bölgeye gelen Amerikan askeri varlığının artışını önemsediklerini belirten el-Atifi, bu yığınağın “hiçbir şey ifade etmediğini, güçle karşılık bulacağını ve kaçınılmaz olarak feci bir şekilde başarısızlığa uğrayacağını” vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 + three =