Tel Aviv, Lahey Mahkemesi’nin Kararına Refah’ta Katliam Yaparak Karşılık Verdi

Tel Aviv, Lahey Mahkemesi’nin Kararına Refah’ta Katliam Yaparak Karşılık Verdi

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü , Siyonist rejim ordusunun Refah kentinde dün gece gerçekleştirdiği katliama atıfta bulunarak, bu katliamın Tel Aviv’in, Uluslararası Adalet Divanı’nın bu şehre yönelik saldırının durdurulması gerektiğine dair kararına tepkisi olduğunu duyurdu.

Habere göre, Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü yaptığı açıklamada şunları duyurdu: Refah şehrinde Filistinli mültecilerin toplu öldürülmesi, Lahey Mahkemesi’nin bu şehre yönelik saldırıyı durdurma kararının göz ardı edilmesidir.

Açıklamada şöyle deniyor: Uluslararası mahkemenin bu şehre yönelik saldırının durdurulması gerekliliğine ilişkin kararından iki gün sonra İsrail, Refah’a onlarca saldırı gerçekleştirdi ve yetmişten fazla Filistinliyi öldürdü.

Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü şunu vurguladı: İsrail, Lahey Mahkemesi’nin kararına ve uluslararası toplumun saldırılarını durdurma talebine Refah şehrinin kuzeybatısındaki mülteci kampını bombalayarak tepki gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seventeen + eighteen =