Suriye’de Amerikan Üssüne 30 Roket Atıldı

Suriye’de Amerikan Üssüne 30 Roket Atıldı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Suriye’nin doğusundaki El Ömer petrol sahasındaki Amerikan üssüne bu sabah yaklaşık 30 roketle saldırı düzenlendi

Habere göre, bu sabah doğu Suriye’deki Omar petrol sahasındaki Amerikan üssüne saldırı düzenlendi. Suriye’deki bir saha kaynağına dayandıran El-Mayadin haber kanalı, bu operasyonun ABD’nin dün El Kaim ve Bokmal sınırındaki bir kamyona düzenlediği hava saldırısına yanıt olarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

Irak kaynakları, dün öğleden sonra, Suriye topraklarındaki Bokmal-Qaim yolu üzerindeki bir kamyona kimliği belirsiz bir hava kuşunun saldırdığını bildirdi.

Yerel Suriye medyası, Amerikan üssündeki hasarın boyutu ve olası kayıplar hakkında daha fazla ayrıntı yayınlamadı. Bu haber itibarıyla hiçbir grup resmi olarak bu operasyonun sorumluluğunu üstlenmedi.

Geçtiğimiz haftalarda Irak’taki İslami direnişin Amerikan üsleri defalarca saldırıya uğradı. Irak’taki İslami direniş, Gazze Şeridi’ndeki Filistin halkının öldürülmesinin asıl sorumlusunun ABD olduğunu düşünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 4 =