Siyonist Medya: Hizbullah İsrail’in Sanayisine Darbe Vurdu

Siyonist Medya: Hizbullah İsrail’in Sanayisine Darbe Vurdu

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hizbullah operasyonları sonucunda işgal altındaki Filistin’in kuzeyinde bu rejimin sanayi sektörünün ciddi zararlara uğradığına değinen Siyonist kaynaklar, Hizbullah saldırıları korkusuyla kuzeydeki sanayi şirketlerinin ya kapandığını ya da faaliyetlerini başka yerlere taşıdığını söyledi.

Habere göre, İşgal altındaki Filistin’in kuzeyindeki Siyonist rejimin sanayi sektörü, Hizbullah ile İsrail ordusu arasındaki çatışmanın başladığı 8 Ekim 2023’ten bu yana Lübnan direnişinin operasyonlarından en ciddi şekilde etkilenen sektörlerden biri oldu.

Şu anda kuzey topraklarının çeşitli bölgelerinde yaygın yangınlar varken, işgalci rejimin kuzeydeki bu hayati kesiminin karşılaştığı zorluklar çok daha karmaşık hale geldi.

Bu bağlamda İbranice yayınlanan Calcalist gazetesi, İsrail’in kuzeydeki ana sanayi merkezlerinin ya kapatıldığını ya da başka yerlere taşınmak zorunda kaldığını, kuzeydeki fabrikalardaki işgücünün istikrarının ise daha düşük seviyelere ulaştığını duyurdu.

Bu İbrani medyası, işgal altındaki Filistin’in kuzeyindeki yerleşimcilerin ve yetkililerin artan memnuniyetsizliğine dikkat çekerek, İsrail kabinesine bağlı kurumların kuzeyi terk ettiğini ve bu bölgeyle herhangi bir temas kurmadığını söylediklerini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fifteen + 12 =