Şehit Haniye ve Şehit Emir Abdollahian’ın ailesine İslami İnsan Hakları Ödülü verildi

Şehit Haniye ve Şehit Emir Abdollahian’ın ailesine İslami İnsan Hakları Ödülü verildi

“Filistin’in mazlum halkını ve direniş eksenini savunmak ve Siyonist rejimin suçlarına karşı koyma” başlıklı 8. İslami İnsan Hakları Ödülü, Filistin İslami Direniş Hareketi Siyasi Büro Başkanı Şehit İsmail Haniye’ye verildi.

İran İslam Cumhuriyeti’nin girişimiyle İslam İnsan Hakları Bildirisinin onaylanmasının yıldönümü olan 5 Ağustos gününe “İslam İnsan Hakları ve İnsani Keramet” günü adı verildi ve İslam ülkeleri bu günü her yıl ulusal düzeyde kutluyorlar.

8. İslam İnsan Hakları Ödül Töreni “Filistin’in mazlum halkını ve direniş eksenini savunmak ve Siyonist rejimin suçlarına karşı koyma” başlığı ile dün (4 Ağustos Pazar) İslam İnsan Hakları ve İnsani Keramet Günü etkinliği, Yarg Erki başkanı ve ülkenin farklı düzeylerdeki yetkililerinin ve Tahran’da ikamet eden İslam ülkelerinin büyükelçilerinin katılımı ile düzenlendi.

Uluslararası bir ödül olan İslam İnsan Hakları Ödülü, insan hakları ihlali mağdurlarına veya insan hakları savunucularına ve destekçilerine veriliyor.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre bu yıl “Filistin’in mazlum halkını ve direniş eksenini savunmak ve Siyonist rejimin suçlarına karşı koyma” başlığı altında 8’incisi düzenlenen İslam İnsan Hakları Ödülü’nde bu yıl 17’ye yakın ülkeden 42 aday hakkında bilgi alındığı ve İslam İnsan Hakları ve İnsani Keramet  ödüllendirme komitesinde ise  6 kişinin seçilenler arasından, 3 kişinin ise onurlandırılanlar arasından seçildiği aktarıldı.

Hamas’ın siyasi büro  başkanı İsmail Haniye, Filistin İslami Cihadı Genel Sekreteri “Ziyad Nahale” , Pakistan Cemaat-i İslami’nin eski lideri Sirac-ul Hak, Fransız avukat ve hukukçu “Gilles Dover”, Kanada’daki anti-Siyonist aktivist  Charlotte Keats ve Nikaragua’nın Birleşmiş Milletler’deki büyükelçisi ve daimi temsilcisi “Haşiye Ermida” bu yıl İslami İnsan Hakları Ödülü’nün sahipleri oldu.

Ayrıca İran 13. Hükümeti Dışişleri Bakanı Şehit Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın ailesi de onurlandırıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

17 − 7 =