Rusya: İran’a karşı UAEA Yönetim Kurulu kararı aptalcaydı

Rusya: İran’a karşı UAEA Yönetim Kurulu kararı aptalcaydı

Rusya’nın Viyana Uluslararası Kuruluşlar Daimi Temsilcisi Mihail Ulyanov, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Yönetim Kurulu’nda alınan İran karşıtı kararı eleştirdi.

Rusya’nın Viyana’da Uluslararası Kuruluşlar Daimi Temsilcisi Mihail Ulyanov, Twitter hesabından UAEA Yönetim Kurulu’nda alınan İran karşıtı kararı eleştirdi.

Ulyanov, mesajında şu ifadelere yer verdi: “İran’dan gelen en son haberleri aldınız mı? Rusya’nın UAEA Yönetim Kurulun’da İran’la ilgili aptal Batı kararına neden karşı oy verdiğini şimdi anlıyor musunuz? Ne yazık ki Batılı meslektaşlarımız nerede olduğumuzu tam olarak anlayamadıklarını gösteriyorlar.”

Ulyanov daha önce yaptığı açıklamada, ülkesinin UAEA Yönetim Kurulu’nda alınacak olası İran karşıtı kararı desteklemeyeceğini bildirmişti.

Rus diplomat, Viyana müzakerelerinde yer alan Batılı tarafların girişiminin Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP) olarak adlandırılan İran nükleer anlaşmasının yararına olmadığını savunmuştu.

Bugüne kadar Ajans ile geniş işbirliğinde olan İran, Ajans’ın bu işbirliğini takdir etmediğini, hatta bunun İran’ın görevi olduğunu zannettiğini, bu yüzden Yönetim kurulunda alınan kararın ardından Ajans’ın nükleer anlaşma dışındaki kameralarını devre dışı bıraktı.

UAEA Yönetim Kurulunda 8 Haziran’da yapılan oylamada, 30 üye ülkenin oylarıyla İran’a karşı karar çıkarılması kabul edildi.

İran’a karşı alınan kararda Yönetim Kurulunun, UAEA’nın İran’ın nükleer programının barışçıl olarak sürdürülmesinin sağlanması için ortaya koyduğu çabaları güçlü bir şekilde desteklediği öne sürüldü.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

thirteen − six =