Newsweek’in Nasrallah suikastından sonra Siyonist rejimin neden daha güvensiz hale geldiğine dair analizi

Newsweek’in Nasrallah suikastından sonra Siyonist rejimin neden daha güvensiz hale geldiğine dair analizi

Bir Amerikan medya kuruluşu, Hizbullah Lübnan Genel Sekreteri’nin suikastından sonra İsrail rejiminin neden daha güvensiz hale geldiği üzerine bir makale yayınladı.

Amerikan haber ajansı Newsweek, İsrail rejiminin 27 Eylül’de şehit edilen Hizbullah Lübnan Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah’ın suikastını kutladığını ve bununla övündüğünü belirterek, bu suikastın İsrail’i çok daha güvensiz bir duruma sokabileceğini ve bölgeyi daha önce olduğundan daha istikrarsız hale getirebileceğini yazdı. Pars Today’in bildirdiğine göre, Amerikan medyası ekliyor: Nasrallah, Siyonistlere karşı ateşli konuşmalar yapmasına ve Lübnan direniş cephesine liderlik etmesine rağmen, aynı zamanda hesaplı ve pragmatik bir liderdi.

Newsweek raporunda devamla, Nasrallah’ın Gazze Savaşı sırasında da bu hesaplamayı sürdürdüğünü, büyük bir ölçüde kendini tuttuğunu ve Lübnan’ı İsrail rejimiyle tam teşekküllü bir savaşa sürüklemeden direnişi canlı tutmaya çalıştığını belirtti.

Bu Amerikan medya kuruluşunun kabulüne göre, Nasrallah’ın suikasti sadece Hizbullah’ın çöküşüne yol açmayacak, aynı zamanda bu hareketi İsrail rejimiyle açık bir çatışmaya doğru itecek ve Hizbullah’ın İsrail rejimine karşı daha geniş çaplı ve yıkıcı askeri eylemleri artacaktır.

Raporda, tarihin gösterdiği gibi, tanınmış bir liderin ortadan kaldırılmasının genellikle daha öngörülemez ve daha tehlikeli bir halefin ortaya çıkmasına yol açtığı vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nineteen + sixteen =