Netanyahu’dan Suudi Arabistan’a İran Uyarısı

Netanyahu’dan Suudi Arabistan’a İran Uyarısı

Netanyahu’dan Suudi Arabistan’a uyarı: İran’la kim işbirliği yaparsa sefaletle işbirliği yapar.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’la diplomatik ilişkilerini yeniden başlattıktan sonra Suudi Arabistan’ı etkileyebilecek “sefalet” konusunda uyardı.

Çarşamba günü CNBC ile yaptığı röportajda “İran’la işbirliği yapanlar sefaletle işbirliği yapıyor. Yemen, Suriye ve Irak’a bakın” dedi.

Ortadoğu’daki sorunların yüzde 95’inin İran’dan kaynaklandığını söyledi.

Netanyahu’yu Ortadoğu’daki ABD varlığını güçlendirmeye çağırdı.

Üç ülkenin ortak açıklamasına göre, 10 Mart’ta Suudi Arabistan ve İran, Çin’in sponsorluğunda Pekin’de gerçekleştirilen müzakerelerin ardından iki ay içinde diplomatik ilişkilerinin yeniden başlayacağını ve büyükelçiliklerin yeniden açılacağını duyurdu.

Amerikan kanalına göre, “Suudi Arabistan ile İran arasındaki yumuşama, Netanyahu’nun Tahran’ın siyasi izolasyonunu sürdürmeye yönelik diplomatik kampanyasına bir darbe indirdi.”

Geçen Pazartesi günü Netanyahu, ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham ile yaptığı görüşmede, bunu Arap-İsrail çatışmasını sona erdirmeye yönelik “büyük bir adım” olarak değerlendirerek Suudi Arabistan ile normalleşme ve barış arzusunu doğruladı.

2020 yılında İsrail, BAE, Bahreyn, Fas ve Sudan olmak üzere 4 Arap ülkesiyle ilişkileri normalleştirme anlaşmaları imzaladı.

22 Arap ülkesinden bu dört ülke, Mısır ve Ürdün, İsrail ile resmi ilişkilerini ilan ettiler.

KAYNAK: Tevhidhaber.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five + one =