NASA ve MIT, İranlı Mikroelektronik Ekipman Alıcıları

NASA ve MIT, İranlı Mikroelektronik Ekipman Alıcıları

İran Ulusal Mikroelektronik Programı Başkan Yardımcısı, mikroelektronik alanında İranlı bilim temelli şirketlerin ürünlerinin NASA ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki MIT Üniversitesi’ne satışı hakkında bilgi verdi.

İran Ulusal Mikroelektronik Programı başkan yardımcısı Nima Ercumend,  Nano ve Endüstriyel Araştırmalar Enstitüsü’nde inovasyon ve teknoloji ekosistemi aktivistleriyle yaptığı toplantıda, İran bilime dayalı şirketlerinin ihracat sektöründeki başarısına değindi.

“Birçok İranlı mikroelektronik şirketi, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki NASA ve MIT Üniversitesi’ne mikroelektronik ekipman ihraç etmeyi başardı.” dedi.

Ercumend, bu firmaların dünya çapında 15 şubesinin bulunduğunu ve şu ana kadar ihracatlarının oldukça iyi olduğunu sözlerine ekledi.

“İran’da Entegre Devre (IC) veya çip pazarı kimsenin tekelinde değil. Örneğin silikon sektöründe birçok firma faaliyet gösteriyor ve ihracat gerçekleştiriyor. Ekipman sektöründe ise bir takım aktif firmalar, İran Nanoteknoloji İnovasyon Konseyi’nin yardımıyla bu şirketler artık büyük şirketlere dönüştü” dedi.

Ercumend aynı zamanda İran’ın ulusal enstitüsü Entegre Devre Tasarım Tahrik Merkezi’nin işleyişine de değindi.

“Bu merkez bir yandan entegre devre tasarımındaki sorunları aşmak için kurulmuş, diğer yandan da İran’da herkesin kullanabileceği, hiçbir öğretim üyesinin veya üniversitenin tekelinde olmayan ulusal ve şehir dışı bir altyapı inşa edilmiştir.”

İran Ulusal Mikroelektronik Programı Başkan Yardımcısı, Pishran Ulusal Çip Tasarım Merkezi’nin açılışına dikkat çekerek şunları söyledi: “Bu merkez, mikroçip tasarımındaki sorunların çözümü amacıyla oluşturulmuş olup, herkesin faydalanabileceği ulusal ve üniversite dışı bir altyapıdır. İran’da bir profesörün kullanabileceği ve sahibi olduğu bir üniversite değil. Ercumendi  sözlerine şunları ekledi: Pishran Ulusal Çip Tasarım Merkezi’nde çip tasarımı için gerekli altyapı mevcut ve mikroçiplerin tasarlanmasına ve nihai ürünün test edilmesine yardımcı oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − three =