Milyonlarca Yemenli, Filistin halkına destek yürüyüşü düzenledi

Milyonlarca Yemenli, Filistin halkına destek yürüyüşü düzenledi

Yemen’in farklı illerinde, mazlum Filistin halkına destek için milyonluk yürüyüş düzenlendi.

“Al Mayadeen” televizyon kanalının haberine göre, Yemen’in başkenti Sana’da halk, ülkenin diğer 14 iliyle birlikte Gazze halkına destek, Amerika ve Siyonist rejime karşı gösteri yaptı.

Bugünkü gösterinin sonunda bir açıklama yapan Yemenliler, Filistin milletine desteklerinin devam ettiğini vurguladı.

Yemen’de Siyonist karşıtı yürüyüşe katılanlar, Gazze Şeridi’nde olup bitenlere karşı sessizliğin ve sorumsuzluğun Siyonist rejimin suçlarına ortak olmak gibi olduğunu vurguladı.

Yemen halkı, Yemen’e yönelik herhangi bir Amerikan-İngiliz kara saldırısına binlerce Yemenli kahramanla karşı koymasına ve Yemen’e yönelik saldırının devam etmesinin, ülkenin silahlı kuvvetlerinin askerî açıdan ilerlemesine yol açacağını vurguladı.

Yemen halkı son haftalarda Gazze’deki Filistin halkına destek amacıyla büyük yürüyüşler düzenledi.

Yemen ordusu, son aylarda Filistin halkının Gazze Şeridi’ndeki direnişine destek amacıyla Kızıldeniz ve Bab’ül Mendeb Boğazı’nda İsrail’e ait gemilere veya bu rejim kıyılarına doğru giden diğer gemilere defalarca saldırı düzenlemiştir.

Soykırımcı Siyonist rejim, 07 Ekim 2023’ten bu yana Batılı ülkeler ve ABD’nin tam desteğiyle, Gazze Şeridi’nde ve Batı Şeria’da savunmasız ve mazlum Filistin halkına karşı büyük bir katliam başlatmış ve uluslararası camia ve örgütlerin bu katliama sessizliği Filistinli kadın ve çocuklar bu rejimin savaş makinesi tarafından katliam edilmesinin devamına sebebiyet vermiştir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

four × three =