Lübnan sınırından tahliye edilen İsrailli yerleşimciler isyanda

Lübnan sınırından tahliye edilen İsrailli yerleşimciler isyanda

Lübnan sınırında Hizbullah’ın operasyonları nedeniyle tahliye edilen yerleşimciler, esir takası ve ateşkes talebiyle binlerce kişinin katıldığı protestolar düzenledi.

Hizbullah’ın İsrail’in kuzey yerleşimlerine dönük operasyonları sürerken hükümetin yerleşimcileri ihmal etmesine karşı Karmiel’de toplanan binlerce gösterici erken seçim ve Gazze’de esir takası anlaşması talep etti.

Eylemciler 85 numaralı karayolunu kapatarak bayraklar salladı ve hükümeti kuzeyi terk etmekle suçladı.

Göstericiler, hükümeti, pek çok yerleşimcinin tahliye edilmesine neden olan saldırıları sona erdirmek için askeri ya da diplomatik adımlar atmaya çağırdı.

Demokrasi ve Eşitlik için Dürzi Hareketi Başkanı Dr. Amir Khnifess, Başbakan Benyamin Netanyahu hükümetini başarısızlıkla suçlarken bir protesto lideri olan Reut Forstner Avraham kuzeyin uzun süredir ‘ihmal edildiğinin’ altını çizdi.

8 Ekim’den bu yana Hizbullah’ın operasyonları 30 yerleşimci ve işgal ordusu askerinin ölümüne yol açarken binlerce yerleşimci de tahliye edildi.

Tel Aviv’de binlerce kişi savaşın sona ermesi, esirlerin serbest bırakılması ve Filistinlilerle barış anlaşması yapılması çağrısında bulunan ‘Barış ve Yaşam Yürüyüşü’ne katıldı.

Sol hareketler tarafından organize edilen gösterilerde ‘barış’ talebi dile getirildi.

Standing Together’dan Rula Daood, İsraillilerin ve Filistinlilerin ‘ortak geleceği paylaşması gerektiğini’ savundu.

Göstericiler, savaşı ve katliamları durdurmak adına ‘üzerinde müzakere edilmiş bir çözüm’ talebini dile getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2 × 3 =