Lübnan Başbakanı: Savaş halindeyiz/Gazze’ye Saldırılar Durdurulmalı

Lübnan Başbakanı: Savaş halindeyiz/Gazze’ye Saldırılar Durdurulmalı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Lübnan hükümetinin Başbakanı, ülkenin savaş halinde olduğunu ve Siyonist rejimin Lübnan ve Gazze’ye yönelik saldırganlığına son vermesi gerektiğini söyledi.

Habere göre, Necib Mikati yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Tanık olduğumuz tehditler bir tür psikolojik savaştır. Soru şu ki, şu anda bir savaş var mı?” Evet, şu anda savaş halindeyiz ve Siyonist rejimin saldırıları nedeniyle çok sayıda asker ve sivil şehit oldu, birçok köy yerle bir edildi.” Konuşmasının devamında şunu vurguladı: “Ordu gerçekten ve kelimenin tam anlamıyla ülkenin destekçisidir.”

Lübnan ordusunun karargahında ve Litani Nehri’nin güneyinde konuşan Mikati, şöyle devam etti: “Cesaretiniz ve fedakarlığınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum, siyasi bir güç olarak yanınızdayız ve kalacağız. Karşılaştığınız zorlukları anlıyorum ama Allah’ın izniyle hepsi geçecek.” dedi.

Lübnan hükümetinin başbakanı şunları ekledi: Biz barış istiyoruz ve İsrail, Lübnan’a karşı tekrarlanan saldırılarını ve Gazze’deki savaşı durdurmalı.

1701 sayılı karara bağlıyız ve savaş çemberinin Güney Lübnan’da genişlemeyeceğini umuyoruz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

18 + three =