Kenani: Bölge’nin İran ve Rusya’nın stratejik iş birliğine ihtiyacı var

Kenani: Bölge’nin İran ve Rusya’nın stratejik iş birliğine ihtiyacı var

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Asya’nın İran ile Rusya arasında iş birliğine ve stratejik ortaklığa ihtiyacı olduğunu söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kenani, Rus “Rashatoday” televizyon kanalına verdiği röportajda, İran’ın yeni hükümetinin diğer ülkelerle ilişkileri geliştirmeye devam edeceğini belirterek,  “İran ile Rusya arasındaki ekonomik işbirliği, özellikle teröre karşı ortak mücadele, İran’ın 14. Hükümeti döneminde de devam edecek.” açıklamasında bulundu.

Asya’nın İran ile Rusya arasında iş birliğine ve stratejik ortaklığa ihtiyacı olduğunu hatırlatan İranlı üst düzey diplomat, iki ülkenin iş birliğini sürdürmeye kararlı olduğunu söyledi.

İran ve Rusya’nın BRICS üyeliğine ve Rusya’nın bu gruptaki başkanlığına değinen Kenani, BRICS’in tek taraflılık yerine çok taraflılığı teşvik ettiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü ayrıca ABD’nin doları tek taraflılık aracı olarak kullandığını belirterek, ABD’nin acımasız ve tek taraflı yaptırımlar uygulamasını BM tüzüğü’nün ve uluslararası yasaların açık ihlali olarak nitelendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

19 − eighteen =