Kasım Süleymani’nin Şehadetinin 3. Yıldönümünde Dünyanın 25 Ülkesinden Ziyaretçi Akını

Kasım Süleymani’nin Şehadetinin 3. Yıldönümünde Dünyanın 25 Ülkesinden Ziyaretçi Akını

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İran haber kaynakları, Amerikan güçlerinin Bağdat havaalanı yakınlarındaki terör operasyonu sırasında şehadetinin üçüncü yıldönümünde İran’ın dört bir yanından çok sayıda insanın General Kasım Süleymani’nin mezarını ziyarete geldiğini bildirdi.

Habere göre, 25 farklı ülkeden ve ayrıca İran’ın farklı şehirlerinden farklı yaş gruplarından General Şehit Süleymani okulu sevenleri, Şehit Hac Kasım Süleymani’nin türbesini ziyarete geldi ve buradaki ziyaretçi sayısı o kadar büyük ve geniş kitlelere ulaştı.

Sevenleri şehadetinden üç yıl sonra küresel kibir karşısında o büyük direniş şehidinin idealleriyle bir paktlaşmaya ve Amerika’nın bu suçunun intikamını alacaklarını vurgulamaya geldiler.

Bu arada İran İslam İnkılâbı’nın lideri Ayetullah Hamanei, direniş cephesinde yeni bir ruh yaymayı şehit Kasım Süleymani’nin en seçkin eserlerinden biri olarak görüyordu.

Bu arada İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Naser Kanani, Süleymani’nin şehit edilmesinin faillerini cezalandırmaya çalışan direnişin, Amerikan saldırısından üç yıl sonra nabzının eskisinden daha hızlı attığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × 2 =