Kaşıkçı Cinayetinde Bin Salman’dan Çocukça İnkar

Kaşıkçı Cinayetinde Bin Salman’dan Çocukça İnkar

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Biden, Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle tecrit sözü verdiği Suudi Arabistan ziyareti sırasında Suudi Veliaht Prensi ile görüştükten sonra yaptığı açıklamalarda bu cinayetle ilgisi olduğunu reddettiğini söyledi.

Habere göre, ABD Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman’la gülümseyip el sıkıştıktan ve onunla oturduktan sonra Cidde’de düzenlediği basın toplantısında Suudi muhalif gazetecinin öldürülmesi meselesinin gündeme geldiğini söyledi. Cemal Kaşıkçı’nın CIA’in cinayette Bin Selman’ın parmağı olduğunu doğruladığı, Suudi yetkililerle gündeme geldi.

Bu gezi ve şimdi de Suudi Veliaht Prens ile görüşmesi nedeniyle insan hakları eleştirilerinin keskin bıçağının altında kalan Biden, gazetecilere verdiği demeçte, bin Selman’ın Kaşıkçı’nın ilk gibi görünen iğrenç cinayetindeki rolünü inkar eden açıklamalarını aktardı.

Suudi veliaht prens bunu söylemişti. Cidde’deki görüşmede, “(Suudi veliaht prensi) Kaşıkçı cinayetinden kişisel olarak sorumlu olmadığını söyledi” ve daha sonra çocukça bir yorumla ekledi, “Onun olduğunu düşündüğümü gösterdim. (sorumlu)”.

ABD başkanı ayrıca Bin Salman’ın kendisine “sorumlulara karşı harekete geçtiğini” söylediğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × one =