İsrail’in Lübnan’daki Emellerine Karşı Tüm Gücümüzle Savaşacağız

İsrail’in Lübnan’daki Emellerine Karşı Tüm Gücümüzle Savaşacağız

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; Hz. Peygamber (s.a.a)’in doğumu ve Vahdet Haftası vesilesiyle Lübnan’daki Hizbullah Genel Sekreteri, İran İslam Devrimi’nin İslam dünyasına sunduğu faydalardan bahsederek Lübnan, Filistin ve Yemen’deki gelişmelere değindi.

Habere göre, Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyid Hasan Nasrallah, Peygamber’in doğum yıldönümü ve Vahdet Haftası ile ilgili konuşmasının başında şunları vurguladı: Bizim Olgu ve Örneğimiz, Allah’ın dediği gibi olmaktır.”

Hizbullah’ın genel sekreteri, Lübnan yargısının önündeki gösteriye yönelik silahlı saldırı hakkında da yorumda bulundu: “El-Tayouna olaylarına (Lübnan yargısı önünde barışçıl gösteriye saldırı) ilişkin soruşturmayı takip ediyoruz ve bu bir iyi ve cesur bir soruşturmadır.” dedi.

Seyyid Hasan Nasrallah, “Lübnan’ı neredeyse fitneye sürükleyenlerin siyasi, halk ve medya tarafından kınanması devam etmeli” dedi.

“Uluslararası Para Fonu ile müzakere konusunda bir sorunumuz yok ve Lübnan’ın gerçek bir tek heyet olmasını umuyoruz” dedi. Direnişin Lübnan’ı ve zenginliğini İsrail’in emellerine karşı savunma yeteneğini hazırladık. “Lübnan’daki direniş, İsrail’in tüm emellerine karşı çıkacak ve gerektiğinde bunu yapabilir.”

”Yoksulluk sınırının altında kalanlardan zenginler sorumlu ve İşadamlarına Allah’tan ve halktan korkmalarını, istiflememelerini ve fiyatları yükseltmemelerini hatırlatıyoruz” dedi.

Hizbullah’ın Lübnan Genel Sekreteri, konuşmasının sonunda, “Cihatta ve çalışkanlıkta direnişe devam edeceğiz, Allah’ın ve Resulünün toprakların ve kutsal mekanların kurtuluşu için yaptığı çağrıya icabet edeceğiz. Ülkemizi sorunlardan ve krizlerden kurtarmak için iç çatışmaları önlemek, barışı ve sivil işbirliğini sürdürmek için tüm adımları akıllıca ve kararlı bir şekilde takip ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

nine − three =