İsrail ordusu: Hamas hâlâ Tel Aviv’i vurabilir

İsrail ordusu: Hamas hâlâ Tel Aviv’i vurabilir

İsrail ordusu, Filistin direniş hareketi Hamas’ın Ekim ayından bu yana önemli kayıplar vermesine rağmen hala Tel Aviv ve Kudüs’teki hedeflere roket saldırıları düzenleyebilme kabiliyetine sahip olduğunu söyledi.

İran televizyonu Press TV’ye göre, Salı günü bir açıklama yapan İsrail ordusu, Filistin direniş hareketinin yaklaşık 14 bin üyesini öldürdüğünü ya da gözaltına aldığını iddia etti.

İsrail ordusu, “Hamas, Gazze’deki birliklere saldırma ve Tel Aviv ya da Kudüs’e uzun menzilli ateş de dâhil olmak üzere İsrail’e roket fırlatma kapasitesini korumaktadır” dedi.

Ayrıca işgal ordusu, Gazze’deki yaklaşık 37 bin Hamas hedefini havadan, 25 binden fazla altyapı tesisini ve roket fırlatma noktasını da karadan vurduğunu iddia etti.

Rejim ordusu Hamas’ın “hâlâ Tel Aviv ve Kudüs’ü bombalayabilecek uzun menzilli füzelere sahip olduğunu, üyelerinin yarısından fazlasının hala hayatta olduğunu ve ordunun henüz üç tugayına karşı harekete geçmediğini” tahmin ediyor.

Hamas daha önce de İsrail ordusunun benzer iddialarını şiddetle reddetmiş ve Tel Aviv’in abluka altındaki Filistin bölgesinde sivillerin bombalanmasını meşrulaştırmak için bu tür “yalanlara” başvurduğunu vurgulamıştı.

İsrail ordusunun açıklamasında verdiği rakamlara göre, en az 682 İsrail askeri öldürüldü ve yaklaşık 9,400’ü yaralanma nedeniyle tedavi gördü ve bunların yüzde 36’sı psikolojik sorunlardan muzdarip.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi’nin acil ateşkes çağrısında bulunan kararına rağmen Gazze’deki acımasız saldırılarını sürdürdüğü için uluslararası eleştirilere maruz kaldı.

Devam eden savaş, gıda, temiz su ve tıbbi malzemeleri etkileyen ciddi bir abluka ile daha da kötüleşerek Gazze’nin geniş alanlarını harap etti.

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı’nda soykırım suçlamalarıyla karşı karşıya

6 Mayıs’ta işgal edilmeden önce bir milyondan fazla Filistinlinin sığındığı Refah’taki askeri saldırılara kısa süre önce son verilmesi emredildi.

İşgalci varlık, Filistin halkına yönelik yoğun zulümlerine misilleme olarak Hamas’ın rejime karşı sürpriz Aksa Tufanı Operasyonu’nu başlatmasının ardından 7 Ekim’de Gazze’ye yönelik savaşı başlattı.

O tarihten bu yana ABD, Tel Aviv rejimine 10 bin tondan fazla askeri teçhizat sağladı.

ABD, Gazze’de derhal ateşkes çağrısında bulunan tüm BM Güvenlik Konseyi kararlarına karşı veto yetkisini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 × 3 =