İslami Şura Meclisi üyeleri: Siyonist rejimin suçu cevapsız kalmayacak

İslami Şura Meclisi üyeleri: Siyonist rejimin suçu cevapsız kalmayacak

İran İslam Konseyi temsilcileri, Siyonist rejimin İran’ın Şam’daki diplomatik yerlere  saldırısını uluslararası hukukun açık bir ihlali olarak değerlendirdi.

İran İslam Konseyi temsilcileri, Siyonist rejimin İran’ın Şam’daki diplomatik yerlere  saldırısını uluslararası hukukun açık bir ihlali olarak değerlendirdi ve bu suça kesin yanıt verilmesinin İran milletinin talebi olduğunu vurguladı.

İsrail savaş uçakları dün akşam (Pazartesi) Şam’ın El Mezeh Caddesi’ndeki İran Büyükelçiliği’nin konsolosluk bölümünü hedef aldı.

Bu saldırı sonucunda diplomatik üyeler askeri ataşe mensuplarından 7 kişi  şehit oldu.

İran’ın Şam Büyükelçisi Hüseyin Ekberi’ye göre Siyonist rejim, F-35 uçağı ve 6 füzeyle konut ve konsolosluk binasını hedef aldı.

İran Öğrenci Haber Ajansı’nın (ISNA) haberine göre, İran İslami Şura Meclisi temsilcileri, vahşi Siyonist rejimin, meşruiyetini kanıtlamak için gayri meşruluğunu teyit eden bir damgayı daha farkında olmadan vurarak, tüm insani standartları ve uluslararası yasaları yok eden dünyadaki tek sahte ve terörist rejim olduğunu belirtti.

İslami Şura Meclisi temsilcileri, soykırımcı İsrail rejiminin İran büyükelçiliği konsolosluk bölümüne pasif saldırısını, gaspçı Siyonist rejimin Mescid-i Aksa Tufanı’na cevap verme konusundaki zayıflığının ve çaresizliğinin bir işareti olarak niteleyip, kınayarak, soykırımcı İsrail rejiminin kendinin meşru olmayan döneminin sonunu göreceğini vurguladı.

İslami Şura Meclisi Başkanı “Muhammed Bakır Galibaf” da, Siyonist rejimin Şam’daki İran Büyükelçiliği’nin konsolosluk bölümüne düzenlediği füze saldırısını kınadı ve diplomatik üyeler ve askeri ataşe mensuplarının şehit düşmesi dolaysıyla taziyede bulundu.

İran İslam Şura Meclisi Başkanı, Dünya Kudüs Günü’nde İslam ümmetinin birleşme hareketi arifesinde, gaspçı ve saldırgan Siyonist rejimin, Bölge’de İslam Cephesi mücahitlerinin  direnişi ve duruşu karşısındaki acizliği ve alçaklığının ortaya çıktığını, bir kez daha açık bir suç işleyerek, İran milleti evlatlarından kahraman ve yiğit mücahitlerini kalleşçe şehit ederek, kendi barbarlığını kanıtladığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × two =