İslam İnkılabı Rehberi: Öğrencileri zehirleme olayı büyük bir cinayettir

İslam İnkılabı Rehberi: Öğrencileri zehirleme olayı büyük bir cinayettir

İslam inkılabı Rehberi son günlerde İran’da öğrencileri zehirleme olayını büyük ve affedilemez bir suç olarak değerlendirdi.

Ayetullah Seyyid Ali Hamenei 3 fidan diktikten sonra “öğrencilerin zehirlenmesi” konusuna işaret etti.

Yetkililerin, istihbarat ve kolluk kuvvetlerinin bu konuyu ciddiyetle takip etmesi gerektiğini vurgulayan Seyyid Ali Hamanei,” Bu konu büyük ve affedilemez bir cinayettir ve bu olaya karışan failler, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.” dedi.

Bu meselenin toplumun en masum kesimleri olan çocuklara karşı işlenen bir cinayet, toplumda psikolojik güvensizlik ve ailelerde endişe kaynağı olarak değerlendiren İslam İnkılabı Rehberi, “Herkes bilmelidir ki, bu cinayetin faili tespit edilip hüküm giyerse, onlar için af olmayacak. Başkalarına ibret olsun diye en ağır şekilde cezalandırılması gerekir.” diye konuştu.

İslam İnkılabı Rehberi, fidanları diktikten sonra bu yılki Ağaç Dikme Günü’nün “Her İranlı için üç fidan” sloganını dile getirerek, “Eğer her İranlı seçilen slogana göre üç fidan dikerse, hükümetin bir milyar dikme planı bu yıldan dört sene itibarıyla kısa bir zamanda gerçekleşmiş olur demektir.” dedi.  

Ayetullah Hamanei, çevrenin korunmasında fidan dikmenin önemine işaret ederek, halkın yardımıyla 1 milyar fidan dikmenin mümkün olduğunu söyledi.

Seyyid Ali Hamanei, “Uzmanların tavsiyesi, meyve ağaçlarının yanı sıra orman ağaçları ve ahşaplara dönüştürebilecek ağaçları dikilmesi yönündedir. Ağaç ticaretinin ülke ekonomisine önemli etkisi olduğu için bu tür ağaçlar da dikilmelidir.” İfadelerini kullandı.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

seven + 20 =