İslam dünyasının en büyük Kur’an-i toplantısı İran’da yapılıyor

İslam dünyasının en büyük Kur’an-i toplantısı İran’da yapılıyor

İslam dünyasının en büyük Kur’an-i buluşma, İran’ın kuzeydoğusundaki Horasan Rezevi vilayetinin kutsal kenti Meşhed’de başladı.

IRNA’nın haberine göre, İslam dünyasının en büyük Kur’an-i buluşması perşembe gecesi İmam Rıza’nın -as- mutahhar türbesinin Yüce Peygamber avlusunda akşam ve yatsı namazlarının kılınmasının ardından başladı.

Kur’an-i buluşmanın açılış töreninde Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) bir üyesi, bu hareketin savaşçılarının selamlarını katılımcılara iletti. Ardından katılımcılar, İsrail’e ölüm, lebbeyk ya Gazze sloganları ile, bu büyük kutlamada Filistin halkının mazlumiyetinin anılması için Filistin topraklarının gazilerini selamladı.

Hamas hareketinin esirler davasından sorumlu olan Şeyh Tallal Abdurrahman Şarim de bu toplantıda şunları söyledi: “Siyonistler, İslam Peygamberi’nin ve İslam dininin isminin kalmayacağını tüm dünyaya anlatmak için yıllardır kutsal Kudüs’ü işgal ediyorlar. Ama biz ayağa kalkıyoruz ve onlara, İslam Elçisi’nin bizi, dünyayı Siyonistlerin varlığının pisliğinden arındıracak şekilde eğittiğini söylüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

one × two =