İran’ın Nano Ürünleri Malezya Tarım Sektörüne Yardım Ediyor

İran’ın Nano Ürünleri Malezya Tarım Sektörüne Yardım Ediyor

Malezya Tarım Bakanlığı yetkilileri, İran’ın nanoteknoloji alanındaki ilerlemelerinden hayranlık duyarak bu ürünlerin satın alınmasını gündemlerine aldılar.

Malezya Tarım Bakanlığı yetkilileri ve İran Nanoteknoloji ve Mikroteknoloji Geliştirme Kurumu yetkilileri arasında Tahran’da gerçekleştirilen toplantıda, İran’ın nanoteknolojideki yetkinlikleri tarım sektöründe bu gruba sunuldu.

Malezya heyeti tarafından büyük ilgi gören konulardan biri de sera tarımı, su arıtma ve balıkçılık sektörlerinde kullanılan nano kabarcık teknolojisi oldu.

Ayrıca, gıda, özellikle de protein ürünlerinin raf ömrünü uzatan nano ambalajlama alanındaki İran yetkinlikleri de Malezyalı taraf için ilgi çekiciydi. Bu İran ambalajları tamamen ticarileştirilmiş olup, son yıllarda bu tür ambalajlarda gıda ve sebzeler piyasaya sürülmektedir.

Bu grup tarafından ilgi çeken diğer bir teknoloji ise İran yapımı nano gübreler oldu.

Bilindiği gibi İran, nanoteknoloji alanındaki uluslararası standartların geliştirilmesinde Amerika Birleşik Devletleri, Japonya, İngiltere ve Güney Kore’den sonra beşinci sırada yer alıyor. İran ayrıca nanoteknoloji alanındaki uygulamalı araştırmalarda dünyanın en iyi 10 ülkesinden biri olarak kabul ediliyor ve bu ilerlemenin nedenleri arasında teknoloji çeşitliliği ve ticarileştirilmiş ürünler yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

two × one =