İran’ın Adıyaman’da kurduğu sahra hastanesi hizmet vermeye başladı

İran’ın Adıyaman’da kurduğu sahra hastanesi hizmet vermeye başladı

İran’dan gelen arama kurtarma ve sağlık ekipleri Gaziantep’in İslahiye ilçesinde ve Adıyaman’da çalışmalarına devam ediyor. Adıyaman’da kurulan ilk sahra hastanesi de depremde yaralananlara hizmet vermeye başladı.

İran’ın Ankara Büyükelçiliğinden yapılan açıklamaya göre, 7 Şubat’tan bu yana arama kurtarma ekipleri, sağlık ekipleri, insani yardım malzemeleri ve 2 sahra hastanesini taşıyan 7 uçak İran’dan Türkiye’deki deprem bölgelerine gönderildi.

İran, şu ana kadar arama kurtarma, sağlık ve acil durum timlerinden oluşan 126 kişilik ekip ile bir sahra hastanesini toplamda 26 ton sağlık ve insani yardım malzemesi taşıyan 5 uçakla Türkiye’deki deprem bölgesine ulaştırmıştı.

Öte yandan İran devlet televizyonunun haberine göre, Kızılay bünyesinde görev yapan özel teknik ekipman ve arama köpeğine sahip iki arama-kurtarma ekibi daha Türkiye’ye gönderildi.

İran, “asrın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 6 arama kurtarma operasyon timi, 3 sağlık ve 1 acil durum ekibinden oluşan 80 kişilik arama kurtarma ekibini salı günü Türkiye’ye göndermişti.

KAYNAK: Ajanslar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

9 − 6 =