İran’da “altın çilek”ten Kanser İlacı Üretimi / Çinlilerden Genleri Bilgisayara Bağlama

İran Uzay Araştırmaları Enstitüsü’nden bir öğretim üyesi, “altın çilek” bitkisinden bir kanser ilacı üretmeyi başardı.
Çinlilerin genleri bilgisayara bağlaması, İranlı araştırmacının “altın çilek” bitkisinden kanser ilacı üretmesi ve İranlı doğal takviye ilaçları ile kronik eklem ağrılarının hafifletilmesi, Parstoday’in bu haber paketinde İran ve dünyadaki en önemli bilimsel haberlerinden bazılarını oluşturmakta:
– “altın çilerk” bitkisinden Kanser İlacı Üretimi
İran Uzay Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyesi bayan Halime Hasanpur, kanser önleyici bileşik fizalini üretmek için in vitro çoğalma ve hücre süspansiyon kültürü teknik bilgisini edinmeyi başardı.
altın çilek, dünyanın ılıman bölgelerinde yetişen bir veya çok yıllık bir bitkidir. Bu bitki, kanser ve diyabet önleyici tedavi özelliklere sahiptir ve günümüzde büyük ilgi görmektedir.
– Genleri Canlı Bilgisayara Dönüştürme
Çin’deki Pekin Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, nükleer elektrik rezonans teknolojisi ile DNA’daki nitrojen atomlarının dönüşünü kontrol ettiler. Bu yeni yöntem, hesaplama uygulamaları için DNA yapısını yapay olarak manipüle etmeyi mümkün kılıyor ve gelecekteki kuantum bilgisayarlarında bilgi depolama mekanizması olarak kullanılabilir.
– İranlı Doğal Takviye ilacı ile Kronik Eklem Ağrılarını Hafifletme
İranlı araştırmacı Muhammed Muhakkak, kronik eklem ağrılarını hafifletmek için doğal bir oral takviye ilacı geliştirdiğini duyurarak “Bu ilaç takviyesinin bir bileşeni, yumurta kabuğunun iç zarından elde ediliyor ve hyaluronik asit, glukozamin ve kolajen açısından zengin ve iltihap önleyici ve eklem dokusunu onarıcı özelliklere sahip. Bu üründe ayrıca avokado, soya ve ananas sapı bromelin enzimi kullanıldı ve bu da eklemlerin onarılmasına ve eklem boşluğunun artmasına yardımcı olmasının yanı sıra kronik eklem iltihabını azaltmaya yardımcı oluyor ve hastalarda ve eklem ağrısı olan kişilerde ağrı ve iltihabı hızla azaltıyor.” dedi.