İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun ortak elektronik savaş tatbikatı sona erdi

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun ortak elektronik savaş tatbikatı sona erdi

İran İslam Cumhuriyeti Ordusuna bağlı dört kuvvetin elektronik savaş, siber ve drone birliklerinin katılımıyla gerçekleştirilen “1402 velayet koruyucuları kalkanı” isimli ortak elektronik savaş tatbikatının çalışmaları sona erdi.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre Ordu koordinatör yardımcısı ve ortak elektronik savaş tatbikatı “1402 velayet koruyucuları kalkanı” komutanı Tuğamiral Habibullah Seyyari şunları söyledi:

“Tatbikatın ilk önemli noktası, tatbikata katılan personelin moralinin, motivasyonunun, inancının ve becerisinin yüksek olması, İran İslam Cumhuriyeti Ordusunun elektronik savaş alanındaki insan gücünü ortaya koymaktadır.

Amiral Seyyari  sözlerine şunları ekledi:

“1402 velayet koruyucuları kalkanı” ortak tatbikatında dört kuvvetin ve ordunun stratejik elektronik savaş katılımıyla gerçekleştirilen savaş senaryoları,  İran İslam Cumhuriyeti Ordusu’nun elektronik savaş alanındaki ilerlemesini ortaya koyan bu tatbikatın planlanan ve beklenen programlarının yüzde 95’inden fazlası başarıyla uygulandı.

İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Koordinatör Yardımcısı bu tür özel tatbikatların yapılmasıyla elektronik savaş alanındaki zayıf noktalar ve güçlü yönlerin güçlendirilmesinin tespit edileceğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

10 + five =