İran ilaç hammaddelerinin %70’ini üretme kapasitesine sahip

İran ilaç hammaddelerinin %70’ini üretme kapasitesine sahip

İran İnsan Kaynakları İlaç Sendikası Yönetim Kurulu üyesi, İran İslam Cumhuriyeti’nin ülkenin ilaç hammaddelerinin yaklaşık %70’ini üretebildiğini bildirdi.

İRNA haber ajansının bildirdiğine göre Muhammed Rıza Musevi dün ilaç pazarlama kitabının tanıtım töreninde şunları söyledi:
“İlaç hammaddeleri, ülke ilaç endüstrisinin kendine yeterliliğinde önemli bir rol oynamaktadır. Bu nedenle yerli ilaç firmaları, ilaç hammaddesi üreterek, büyük oranda hammadde ithalatına bağımlılıktan kurtulmaya çalışmaktadır.”
Musevi şöyle devam etti:
“İran’ın, etkili ve temel tıbbi maddelerin üretim merkezine dönüşmesi, ülkeye büyük zenginlik ve büyük istihdam fırsatı getirmiştir.”
İran İslam Cumhuriyeti’nin son yıllarda sağlık ve tedavi alanında kaydettiği ilerleme, İran’ın bölgenin tıp merkezlerinden biri olarak ülkelerin ilgi odağı olmasına neden olmuştur.
İran’ın kemik iliği nakli ve kısırlık tedavisinde önde gelen üç ülke arasında yer alması, ortopedi ve organ nakli alanında dünyada dördüncü sırada yer alması, İran’ın tıp alanındaki ilerlemeleri arasında yer alıyor.
Ayrıca İran, bazı hastalıklar için gerekli olan ilaçların üretiminde dünyada yedinci, koklear implantasyonda ise dünyada ilk beş ülke arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

eight − two =