İran, Filistinlilerin kabul ettiği ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladı

İran, Filistinlilerin kabul ettiği ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladı

İran Dışişleri Bakanı, Bulgaristan Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede, Filistinliler ve Hamas tarafından ateşkes sağlanmasına yönelik kabul edilen her türlü anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre İran Dışişleri Bakanı Seyed Abbas Irakçi, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Ivan Kondoff ile yaptığı telefon görüşmesinde “İran, ateşkes  ve Gazze’ye insani yardım sağlanması konusunda Filistinliler ve Hamas tarafından kabul edilen her türlü anlaşmayı destekliyor.”ifadesini kullandı.

Irakçi ayrıca Ivan Kondoff’un Bulgaristan Dışişleri Bakanı olarak atanmasını tebrik ederek, Tahran’ın bu ülkeyle siyasi diyalogları sürdürme ve özellikle ekonomik alanda işbirliğini genişletme arzusunu dile getirdi.

Bu telefon görüşmesinde Bulgaristan Dışişleri Bakanı, Bulgaristan’ın ikili ilişkilerin gündemindeki konuları ilerletmeye ve İran’la ilişkileri daha da genişletmeye hazır olduğunu duyurdu.

Söz konusu görüşmesinde İran ve Bulgaristan dışişleri bakanları ayrıca bazı konsolosluk konularındaki meselelerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

twenty − three =