İngiltere Kilisesi Piskoposu Siyonist Rejimi Apartheid Olarak Tanımladı

İngiltere Kilisesi Piskoposu Siyonist Rejimi Apartheid Olarak Tanımladı

Acilnews’in yabancı basına dayanarak sunduğu habere göre; İngiltere Gloucester Piskoposu ve bu ülkenin Lordlar Kamarası üyesi Rachel Trewick, Siyonist işgal rejiminin Güney Afrika’nın eski apartheid (ırk ayrımı) sistemine benzediğini söyleyerek Yahudi azınlıkların öfkesini kışkırttı.

Habere göre, Trewick, The Telegraph’a İsrail’in Filistinlilere yönelik muamelesini Güney Afrika’daki siyahlara yönelik muameleyle karşılaştıranların cesurca yanında olmak istediğini söyledi.

Canterbury Başpiskoposu Justin Welby de İsrail’i Filistinlilere karşı yasadışı ve “sistematik” ayrımcılık yapmakla suçladı.

Geçmişte, Filistin ve İsrail’deki durumu tanımlamak için apartheid kelimesini kullanmaktan çekiniyordum, ancak işgal altındaki Filistin topraklarında hayatın şu anda nasıl olduğunu gördükten sonra, bu rejimin desteklediği diğer insanlara ve gruplara katılmak isterim.

Bu ayın başlarında Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı, İsrail işgal rejiminin yerleşim politikasının uluslararası hukukun ihlali olduğunu vurguladı ve ülkelere, işgal altındaki Filistin topraklarında İsrail’in yasa dışı varlığını tanımamaları çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

sixteen − three =