İmam Hüseyin’in (a.s) Şehadetinin 40.Günü (Erbain)

İmam Hüseyin’in (a.s) Şehadetinin 40.Günü (Erbain)

 Hk 20 sefer 1440 ( miladi 30 ekim 2018) ehlibeyt imamlarının 3.sü Seyyedüşüheda İmam Hüseyin (as) ve sadık arkadaşlarının kerbela çölünde şehadetlerinin 40. Günüdür. Bu yüzden milyonlarca ziyaretçi dünyanın dört bir yanından bu törenlere katılmak amacı ile Kerbela kentinde bir araya geliyorlar.

Her yıl Erbain törenlerine katılmak üzere harekete geçen ziyaretçiler Irak’ın çeşitli kentlerinden ve İran’ın da aralarında olan birçok ülkeden kervanlar ve heyetlerle topluca  veya hatta bireysel ve yürüyerek Irak’ın güneyindeki Kerbela kentine doğru akın ediyorlar. 

Velayet-i Fakih’in Hac ve Ziyaret Kurumu’ndaki temsilcisi Seyyid Abdulfettah Nevvab yaptığı açıklamada,  Hüseyni Erbain etkinliklerine katılan ziyaretçi sayısının her yıl daha da artmakta olduğunu, çoğu ziyaretçilerin ailece yürüyüşlere katıldığı  ziyaretçilerin yüzde 40’ını kadınların oluşturduğunu belirtti.

İmam Hüseyin'in (a.s) Şehadetinin 40.Günü (Erbain)

Safer ayının başından beri dünyanın 90’ı aşkın ülkesinden 170 bini aşkın ziyaretçinin Kerbela’ya doğru hareket ettiği gelen haberler arasında.

Ehlibeyt aşıklarından geniş bir kitlenin her yıl hüseyni Erbain törenlerine katılması ise uluslararası alanda geniş çapta yankı uyandırıyor. Bu manevi miras sahip olduğu anlam ve kavram ile katılımcıların her geçen yıl daha da artan şevk ve istekler katılmaları nedeni ile insanlığın yaşayan ender manevi miraslarından biri haline gelmiştir. 

İran halkı ve diğer ülkelerden insanların Erbain törenlerine katılmak için gerçekleştirdiği bu muazzam hareket, ehlibeyt mektebinin seçkin özelliklerinin bariz örneklerindendir. Bu seçkin özelliklerde “iman, kalbi inanç ve gerçek inanışlar” aşk ve sevgi ile dalga dalga göze çarpıyor. 

Hüseyni (as)  Erbain merasimi, insani değerleri savunma ve hanif İslam dinin rahmani çehresini açıklamak için beşeriyet tarihinin eşsiz hamasetidir. İmam Hüseyin (as) kıyam mesajının küresel olması nedeni ile dünyada en büyük insani toplantı olan hüseyni Erbain yürüyüşü, İslam ümmetinin hak talepliği, zülüm karşıtlığı ve müstekbirlerle mücadelenin simgesi haline gelmiştir.

Muazzam Erbain törenlerinin düzenlenmesi, İslam’ın hareketliliği, yapıcılığı ve güçlü olmasının göstergesidir buyüzden dünya kamuoyun dikkatini İslam’ın özü ve onun ivmeli hareketine yöneltmiştir. 

Görkemli Hüseyini (as) Erbain yürüyüşü en iyi şekilde İslami uyanışın gelişmesini resmederek, İslami toplumlar ve özellikle Şiilerin İslami uyanış yoluna şüphe ve yılgınlığa düşmeyeceklerini dünyaya göstermiş oldu.

Dini ilimler havzaları yüksek konseyi üyesi hüccetülislam Cevad Mervi Erbain ziyareti ve yürüyüşünün, İslami milletler arasında birliktelik ve vahdet oluşturma açısından önemine değinerek, “muazzam Erbain yürüyüşünün gerçek ve saf İslami düşüncenin tanıtılması ve aktarılması açısından bir sembol sayıldığını” söyledi.

Böylece her yıl milyonlarca ehlibeyt aşığı ve Hüseyini düşünceye gönül verenler, dünyanın çeşitli ülke ve bölgelerinden Kerbela’da bu görkemli mitingde bir araya geliyorlar; işte bu, dünya Müslümanları ve özellikle şiaların bilinç, vahdet, dinamizm ve ittifakını dünyanın gözleri önüne seriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

five × 2 =