Hasta bir toplumla nasıl uzlaşılır?

Hasta bir toplumla nasıl uzlaşılır?

Haaretz gazetesi, 7 Ekim’den sonra İsrail medyasındaki ahlaki fecaatleri konu aldı.

İsrail televizyonları 7 Ekim saldırılarından bu yana aşırılıkçı söylemleri giderek daha fazla ekrana taşıyor ve bu da ülkenin medya ortamındaki daha geniş bir ahlaki çöküşü yansıtıyor.

Haaretz gazetesinde Etan Nechin imzasıyla yayımlanan köşe yazısında, “Bu bozulma, İsrail televizyonu Kanal 12’de Israel Hayom muhabiri Yehuda Schlezinger’in, İsrail askerlerinin elinde ağır kötü muameleye maruz kalan bir Filistinliye işkence yapılmasını açıkça desteklediğini ifade etmesiyle açıkça görüldü,” dedi.

Nechin, “Schlezinger’in panelde çok az dirençle karşılanan sözleri, İsrail medyasında aşırı görüşlerin normalleştirilmesine yönelik rahatsız edici bir eğilimin altını çiziyor,” ifadelerini kullandı.

Schlezinger’in açığa alınmasına rağmen bu tür insanlık suçları İsrail basınında yüceltilmeye devam ediyor.

Yazıda, “Saatler sonra Kanal 14, olaya karışan askerlerden biriyle suçlarının ortaya çıkarılmasını eleştiren bir mülakat yayımladı. Kanal 14’teki bir başka programda ise bir panelist İsrail’in askeri başsavcısını Yahudi Soykırımı sırasında Nazilerle işbirliği yapan Yahudi konseyleri Judenrat ile karşılaştırdı,” değerlendirmesine yer verildi.

Aşırı sağcıların medya ortamına giderek daha fazla hakim olduğuna dikkat çekilen yazıda, şöyle devam edildi: “Otzma Yehudit partisinden Tzvi Succot gibi aşırılıkçı figürler düzenli olarak öne çıkarılırken Gazze’deki insani kriz büyük ölçüde görmezden geliniyor. İsrail’deki gazetecilik anlayışı değişti, pek çok gazeteci kritik konularda sessiz kalmayı tercih ederek mesleğin dürüstlüğüne gölge düşürdü.”

Yazıda, “Başbakan Benyamin Netanyahu ve milliyetçi müttefikleri, etik gazetecilik yerine reytinglere öncelik veren medya yöneticilerinin de desteğiyle bu değişime yön veriyor,” diye kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

15 + 6 =