Hamas’tan işgal ordusunun Han Yunus katliamına tepki

Hamas’tan işgal ordusunun Han Yunus katliamına tepki

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal ordusunun bu sabah Han Yunus’un El-Mevasi bölgesinde gerçekleştirdiği katliamın Filistin halkını hedef alan soykırım savaşının devamı niteliğinde olduğunu belirterek, Joe Biden başkanlığındaki ABD yönetiminin de katliama ortak olduğunu ifade etti.

 Hamas, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Gazze Şeridi’nde Neo-Naziler tarafından işlenen ve dünya savaş tarihinde benzeri bulunmayan korkunç cinayetlerin devamı niteliğindeki katliamı şiddetle kınadı.
 İşgal rejimi ordusunun gerçekleştirdiği menfur katliamın işgal ordusu tarafından “güvenli bölge” ilan edilen Han Yunus kentinin batısındaki El-Mevasi bölgesini hedef aldığını belirten Hamas, işgal ordusunun yerinden edilmiş insanların çadırlarına top atışıyla ve insansız hava araçlarıyla düzenlediği yoğun saldırılar sonucu yüzlerce kişinin şehit olduğunu ya da yaralandığını bildirdi.
 İşgal ordusunun saldırılarda askeri liderlerin hedef alındığı iddiasının asılsız olduğunu ifade eden Hamas, işgal güçlerinin katliamlarının üzerini örtmek için daha önce de benzer iddialarda bulunduğuna ve hepsinin yalan olduğunun ortaya çıktığına dikkat çekti.
 Yerinden edilmiş 80 binden fazla insanın sığındığı El-Mevasi bölgesinde gerçekleştirilen katliamın işgal hükümetinin Gazze Şeridine açtığı soykırım savaşını sürdürme niyetinde olduğunu gösterdiğini söyleyen Hamas, işgal ordusunun sivilleri hedef almaması yönündeki uyarılara kulak tıkadığını ve savaş kurallarını hiçe saydığını belirtti.
 Hamas, işgal ordusunun uluslararası anlaşmaları ve hukuku fütursuzca çiğnemesinin sebebinin Amerikan yönetiminin fanatiklerden oluşan işgal hükümetine ve terörist işgal ordusuna verdiği destek olduğunu kaydetti.
 İşgal ordusunun bu sabah Han Yunus’un batısındaki El-Mevasi bölgesine düzenlediği saldırılarda 71 kişi şehit oldu ve yaklaşık 290 kişi de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

6 − two =